Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 62χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι στα Ιωάννινα, στην περιοχή Περίβλεπτο, φέρεται να σκότωσε τη θεία του για οικονομικούς λόγος.

Ο ίδιος από την Παρασκευή 16 Αυγούστου, όποτε έγινε γνωστό το έγκλημα, ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς που τον ενέκριναν.  Η Αστυνομική Διεύθυνση δε, είχε συλλέξει το όχημά του προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο και να ελεγχθεί σχολαστικά από το Εγκληματολογικό, όπως ανέφερε σχετικώς το epiruspost.gr.

Όταν ο 36χρονος συνειδητοποίησε πως ο κλοιός γύρω του στενεύει, άρχισε να ομολογεί την πράξη του.

Ποινική δίωξη

Μετά την ομολογία του ο 36χρονος, συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Την ίδια στιγμή του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο,
  •  για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο ανιψιός οδηγήθηκε στον ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Πώς έγινε το έγκλημα

Η δολοφονία έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Αυγούστου. Ο ανιψιός πυροβόλησε την 62χρονη με κυνηγετική καραμπίνα στο στήθος και στην κοιλιά.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 16 Αυγούστου, επέστρεψε τις πρωινές ώρες στο σπίτι της άτυχης γυναίκας και ειδοποίησε τις Αρχές για το θάνατό της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ίδιος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου πέταξε το όπλο, μετά από την αποτρόπαια πράξη του.

Τα κίνητρα του εγκλήματος διερευνώνται ακόμα, αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι πως πρόκειται για οικονομικές διαφορές.

Ο 36χρονος μετά τη σύλληψή του αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Η σχέση θύτη και θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανιψιός και θεία είχαν στενές σχέσεις. Η 62χρονη έμενε μόνη της, ενώ πολύ συχνά την επισκεπτόταν ο 36χρονος.

Όπως δηλώσαν οι γείτονες της άτυχης γυναίκας, εκείνη τον αγαπούσε ως παιδί της, καθώς ήταν ο γιος της αδερφής της. Παράλληλα, εκείνη τον βοηθούσε οικονομικά, ενώ όπως αναφέρει το Mega, είχε αντίρρηση να μείνει ο νεαρός στο σπίτι του πατέρα του.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ήταν αυτό που οδήγησε τον ανιψιό να σκοτώσει τη θεία του.