Φωτιά στους Φούρνους Ικαρίας: Κάηκαν 7.000 στρέμματα – Ισχυροί άνεμοι προκαλούν αναζωπυρώσεις

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στους Φούρνους Ικαρίας τα ξημερώματα - Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Συνεχίζει να καίει, από τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8), η φωτιά που ξέσπασε στους Φούρνους στην Ικαρία, η οποία έχει κάψει περίπου 7.000 στρέμματα.

Στην κατάσβεση της φωτιά επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη και προχώρησε προς το Καμάρι, όπου εστάλη μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112», ενώ το λιμενικό απομάκρυνε 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων.

Μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς διευθύνσεις δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα αυτής της 4:00 το πρωί πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι.

Οι άντρες της ΕΜΟΔΕ μαζί με τους εθελοντές του νησιού καθώς και κατοίκους πάλεψαν όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να την κρατήσουν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της πυροσβεστικής άρχισε τη ρίψεις και κατάφερε να την καθηλώσει.

Οι δασοκομάντος προσπαθούν να σβήσουν κάθε εστία που αναζωπυρώνεται. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εξακολουθούν να έχουν ένταση πολλές φορές και 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.