Βόλος και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα της Super League για την περίοδο 2024-25 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο της πόλης, με τους Πειραιώτες να φεύγουν με το διπλό, με σκορ 2-0 υπέρ τους, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έμειναν με δέκα παίκτες. Αυτή η νίκη σίγουρα αποτελεί μια γερή πρόγευση για το τι μπορεί να δούμε από τους Κυπελλούχους Ευρώπης.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με το σουτ του Βέλντε μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα, με τον Σιαμπάνη να αντιδρά σωστά. Ο Βόλος απάντησε στις φάσεις, με το φάουλ του Γκλάβσιτς στο 5′ που εξουδετέρωσε ο Τζολάκης προτού καταστεί επικίνδυνο για την εστία του. Αφού πέρασαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Ροντινέι στο 12ο λεπτό, από ασίστ του Ζέλσον Μάρτινς, ανοίγοντας το σκορ και δίνοντας άλλον αέρα στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Στο 21ο λεπτό, ο Μάρτινς βρέθηκε στο έδαφος από ένα φάουλ του Κόμπα, δημιουργώντας ανησυχία στις τάξεις των Κυπελλούχων Ευρώπης, αλλά για λίγο, καθώς ο Πορτογάλος εξτρέμ επανήλθε. Στο 32′ ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βιγιαφάνιες είδε δις την κίτρινη κάρτα εντός ολίγων δευτερολέπτων για αντίστοιχα φάουλ στον Ντόι και τον Έσε.

Παρόλο το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά του, με τον Βόλο να χάνει μάλιστα και ευκαιρία με τον Κορρέα στο 43′, με την κεφαλιά του ύστερα από σέντρα του Μύγα να περνά πάνω από την εστία του Τζολάκη. Ένα λεπτό αργότερα, το κόρνερ του Γκλάβσιτς πέρασε ανεκμετάλλευτο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βγει στην κόντρα, αλλά ο Κωστούλας υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Πέρα από δύο φάουλ που κέρδισε ο Βόλος στις καθυστερήσεις αλλά δεν αξιοποιήθηκαν, δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι, στο οποίο μπήκε και ο Ελ Καμπί στη θέση του Κωστούλα, έχοντας μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία με ένα δυνατό σουτ του Ντόη στο 46′ χωρίς ωστόσο να βρει εστία. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βόλος έβγαλε αντίδραση με ένα σουτ του Μύγα το οποίο κατέληξε σε κόρνερ, με την εκτέλεση να μην καθίσταται επικίνδυνη είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο χρόνο. Στο 54′ ο Μπιανκόν αντίκρισε την κίτρινη κάρτα του Παπαδόπουλου για χέρι, με τον Γκλάβσιτς να εκτελεί απευθείας το φάουλ, το οποίο μπλόκαρε ο Τζολάκης. Δύο λεπτά μετά, ο Τσικίνιο πήρε μια κεφαλιά η οποία πέρασε πάνω από την εστία του Σιαμπάνη. Στο 59′ ο Ζέλσον Μάρτινς πέτυχε γκολ ύστερα από γύρισμα του Ελ Καμπί, αλλά ο Μαροκινός υποδείχθηκε οφσάιντ ύστερα από υπόδειξη και του VAR.

Στο 67′ ‘ από κόρνερ του Τσικίνιο, ο Έσε σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πήγε άουτ, με τον Στάμενιτς να απειλεί ελάχιστα αργότερα με σουτ στην αγκαλιά του Σιαμπάνη. Στο 72′ ο Μάρτινς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει το πλασέ του, με τον Μασούρα να παίρνει «εκδίκηση» λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα, γράφοντας έμμεσα το 2-0 για τον Ολυμπιακό, αναγκάζοντας τον Κορρέα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αφού πέρασαν αρκετά λεπτά με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τον έλεγχο, στο 83′ ο Ελ Καμπί πάτησε περιοχή και σούταρε, με τον Σιαμπάνη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 87′. ο Έσε πήρε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Στάμενιτς, δίχως να απειλήσει την εστία του Βόλου. Λίγο αργότερα, το σουτ του Γιάρεμτσουκ (που έκανε και αυτός το ντεμπούτο του στη θέση του Τσικίνιο) είχε την ίδια κατάληξη. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν διαδικαστικά, με την παρουσία και ενός συμπαθέστατου σκύλου στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί αυτό το υπέρ του 2-0 και να φεύγει με το διπλό από τον Βόλο.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος ΝΠΣ (Χοακίν Γκόμεθ): Σιαμπάνης, Κορρέα, Μύγας, Φεράρι , Καλογερόπουλος, Βιγιαφάνιες (32′ αποβολή), Κόμπα ( 65′ Μεντιέτα), Τσοκάνης (89′ Μίλετιτς), Ασεχνούν (79′ Κόντε), Γκλάβσιτς, Κόζτα (65′ Άλτμαν)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Μπιανκόν (56′ Στάμενιτς), Ροντινέι, Έσε, Ντόι, Βέλντε (71′ Μασούρας), Τσικίνιο (81′ Γιάρεμτσουκ), Ζ.Μάρτινς, Χ.Κωστούλας (46′ Ελ Καμπί)