Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανσερραϊκό με 3-2 στην Τούμπα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και παρ’ ότι αγχώθηκε ξεκίνησε θετικά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ φανερά επηρεασμένος από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Μάλμε, είχε έλλειψη ενέργειας, φαντασίας και δημιουργικότητας. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή με τους Κωνσταντέλια και Τομάς αντίστοιχα αλλά Γκουγκεσασβίλι και Τσιφτσής είχαν σωστές αντιδράσεις. Η φλυαρία του Δικεφάλου είχε σαν αποτέλεσμα οι Σερραίοι να προηγηθούν στο σκορ.

Ο Σαλάζαρ κέρδισε το πέναλτι από τον Βιεϊρίνια κι ο Μπετανκόρ άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με σκόρερ τον Στέφαν Σβαμπ έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 42’ ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός έχασαν από μία ανεπανάληπτη ευκαιρία σε διάστημα ενός λεπτού. Αρχικά ο Τσάλοφ είχε πολύ καλή κεφαλιά στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Τομάς έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ στην αντεπίθεση. Στις καθυστερήσεις, οι πρωταθλητές έφεραν το ματς… τούμπα.

Στο 45+2’ ο Οζντόεφ ήταν αυτός, που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφερε να χριστεί σκόρερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με νέα εξαιρετική ενέργεια και πλασέ του Σαλάζαρ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς, πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και στο 60’ κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Τσάλοφ, το οποίο υπέδειξε ο VAR Ευαγγέλου και ο Σβαμπ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και στο 66’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τσάλοφ να πάρει πλεονέκτημα δύο τερμάτων και να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Ο Πανσερραϊκός, που γενικότερα στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο, ρίσκαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ανέβασε τις γραμμές του, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 90+4’ το πλασέ του Τομάς πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ το δοκάρι κι έτσι το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα, Σβαμπ (88’ Θυμιάνης), Οζντόεφ (71’ Καμαρά), Μουργκ (77’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου) Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (62’ Καρασαλίδης), Στάικος (80’ Περούτσι), Λιάσος (80’ Κάπτουμ), Σαλάζαρ, Χατζηστραβός (14’ Μασκανάκης, 80’ Γκίγκιτς), Τομάς, Μπετανκόρ