Σκηνές αστυνομικής ταινίας, με πυροβολισμούς, μαχαιρώματα και άγριο ξύλο, εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων έντρομων πελατών σε γνωστό beach bar, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Χαλκιδική.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται μια ομάδα ατόμων να πιάνονται στα χέρια ενώ ακούγονται φωνές. Ακολουθεί πανδαιμόνιο, οι θαμώνες έντρομοι ουρλιάζουν, και μέσα σε λίγα λεπτά οι σφαίρες πέφτουν βροχή. Η αστυνομία μπαίνει στον χώρο, ρίχνουν στο έδαφος τους εμπλεκόμενους και τους συλλαμβάνουν.

Δύο άτομα έχουν χτυπηθεί από σφαίρες, ένας στο στέρνο και ο άλλος στο χέρι. Και όλα αυτά την ώρα που στο παραλιακό μαγαζί γίνεται πάρτι με ζωντανή μουσική, ενώ υπάρχουν και παιδιά.

Σε πανικό ο κόσμος, έτρεχε να σωθεί. Έντρομοι έψαχναν κάπου να κρυφτούν για να γλιτώσουν την ζωή τους, χωρίς καν να ξέρουν τι έχει συμβεί.

Η αφορμή για το άγριο επεισόδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα επτά ατόμων από τη Βουλγαρία ξυλοκόπησε με γροθιές και κλοτσιές τον ιδιοκτήτη του καταστήματος επειδή άργησε να φτάσει το φαγητό που είχαν παραγγείλει.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν στο μαγαζί έφτασαν τρεις μπράβοι, με τον έναν από αυτούς να βγάζει όπλο, να τραβά τη σκανδάλη και να τραυματίζει στο στέρνο τον έναν της παρέας.

Εθελοντής διασώστης που αντίκρισε πρώτος το αιματοβαμμένο σκηνικό συγκλονίζει με την περιγραφή του.

«Ήταν ένας με σφαίρα στο μεσοθωράκιο και ένας άνθρωπος χτυπημένος στο κεφάλι. Ένας τρίτος ήταν ελαφρά στο χέρι. Ο άνθρωπος με τη σφαίρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση».

Ποιούς αναζητούν οι Αρχές

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 5 ατόμων, ενώ έχουν ταυτοποιήσει έναν ακόμη δράστη και αναζητούν άλλα δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στο πρωτοφανές επεισόδιο.

Οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Ο ένας από αυτούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς δέχτηκε σφαίρα στο στήθος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τρία μαχαίρια, δύο μεταλλικά πτυσσόμενα γκλομπ και τρία σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα και με τον βουλγαρικό τύπο ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Χαλκιδική, που διατηρεί κατάστημα εστίασης και στη Σόφια, το οποίο είναι στέκι της βουλγαρικής ελίτ, αλλά και βουλευτών της γειτονικής χώρας, είναι φίλος με τον αρχηγό της παρέας των 5 που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι γνωστά πρόσωπα του υποκόσμου της Βουλγαρίας. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η σύγκρουση να οφείλεται σε διαφορές μεταξύ μελών της βουλγαρικής μαφίας, με την καθυστέρηση της παραγγελίας να αποτελεί μόνο την αφορμή.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν στα χέρια τους και όλο το βίντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού το οποίο θα εξετάσουν καρέ καρέ προκειμένου να διαπιστώσουν, εάν είχε προηγηθεί και κάτι άλλο μεταξύ των εμπλεκομένων.