Χαλκιδική: «Κλειδί» οι καταθέσεις των παιδιών για τον πνιγμό της 8χρονης

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των ενηλίκων, οι Αρχές αναμένουν τις καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής για να διαπιστωθούν οι ευθύνες των αρμόδιων για την λειτουργία της.

Φως στα αίτια του θανάτου της 8χρονης που πνίγηκε στη πισίνα στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής προσπαθούν να ρίξουν οι Αρχές.

Και ενώ οι καταθέσεις των ενηλίκων έχουν ολοκληρωθεί, οι αστυνομικοί έχουν έρθει σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα ώστε να εξεταστούν και τα παιδιά που ήταν μαζί με την ανήλικη μέσα στην πισίνα από το τμήμα ανηλίκων της Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, σκοπός των αστυνομικών είναι να διαπιστωθεί το πότε και το πώς διέφυγε της προσοχής, τόσο της ναυαγοσώστριας όσο και της ομαδάρχισσας, η οκτάχρονη αλλά και ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας γενικότερα τόσο μέσα όσο και γύρω από την πισίνα.

Οι καταθέσεις των παιδιών θεωρούνται κρίσιμες, ενώ όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να κλείσει και η δικογραφία προκειμένου να σταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει και τις επόμενες διαδικασίες, για την απόδοση ευθυνών που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το οκτάχρονο παιδί.

Μπορεί να βρισκόταν τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας

Την ίδια ώρα νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα.  Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ το άτυχο 8χρονο κοριτσάκι μπορεί και να βρισκόταν για τρεις ώρες στον πάτο της πισίνας και να μην το αναζήτησε κανείς μέχρι τη στιγμή που άρχισε να την ψάχνει η αδερφή της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιατροδικαστική έκθεση, στο στομάχι της 8χρονης βρέθηκαν λίγα υπολείμματα τροφής, που πιθανώς ήταν από το πρωινό της και κατά συνέπεια το μικρό κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία μαζί με τα άλλα παιδιά για να φάει το μεσημεριανό της.

«Το παιδί βρέθηκε μέσα στην πισίνα με το μαγιό του. Φαίνεται ότι δεν έφυγε ποτέ από αυτήν για να πάει για φαγητό, γιατί όταν πάνε στην τραπεζαρία τα παιδιά, ντύνονται. Δεν πάνε με το μαγιό. Η Αγγελική μπήκε στην πισίνα με τα υπόλοιπα παιδιά και τη μεγαλύτερη αδελφή της, που ήταν μαζί στην κατασκήνωση. Όταν βγήκαν από αυτήν και πήγαν για φαγητό, η αδελφή της αναζήτησε την Αγγελική, αλλά δεν ήταν εκεί», ανέφερε και ο παππούς της μικρής.

Βυθισμένοι στο πένθος οι συγγενείς της 8χρονης

Απαντήσεις για το πώς βρέθηκε νεκρό το παιδί τους στον πυθμένα της πισίνας ζητούν οι συγγενείς του 8χρονου κοριτσιού.

Ωστόσο, όπως λένε, εκτός του ότι είναι βυθισμένοι στο πένθος, είναι βυθισμένοι και στο σκοτάδι για το τι πραγματικά οδήγησε στο τραγικό συμβάν.

«Δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε στο κενό. Μόνο από την Αστυνομία έχουμε μια ενημέρωση, τίποτε άλλο, που αυτοί κάνουν προανάκριση», λέει ο παππούς της 8χρονης.

«Από την κατασκήνωση ούτε καν μας μιλήσανε. Από εκείνη την ώρα που μας καλέσανε και μας είπανε ότι το παιδί ήπιε λίγο νερό και πάει στο νοσοκομείο, δεν έχουμε κάποια άλλη επαφή μαζί τους», λέει ο θείος της.

Καταβεβλημένοι ψυχολογικά οι συγγενείς του άτυχου κοριτσιού παρακολουθούν τις καταθέσεις των εργαζομένων, οι οποίες όμως δεν τους καλύπτουν.

«Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους ήταν παρόντες, αλλά δε νομίζω… πόσο παρών μπορεί να είναι; Εγώ πιστεύω ότι το παιδί πνίγηκε και δεν το είδε κανείς. Την ώρα του μπάνιου και κάποια στιγμή χάθηκε. Από βδομάδα κινούμαστε νομικά, θα ορίσουμε κάποιον», λέει ο παππούς της ανήλικης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στο στομάχι της 8χρονης βρέθηκαν λίγα υπολείμματα τροφής, που πιθανώς ήταν από το πρωινό της και κατά συνέπεια το μικρό κορίτσι δεν είχε πάει στην τραπεζαρία μαζί με τα άλλα παιδιά για να φάει το μεσημεριανό της.

Τα προβλήματα με την περίφραξη της πισίνας που πνίγηκε η 8χρονη

Εν τω μεταξύ, μια από τις παρατυπίες που είδε ο διορισμένος πραγματογνώμοντας σε σχέση με την τεχνική έκθεση της πισίνας, είναι το κενό ανάμεσα στους θάμνους που χρησιμοποιούνταν για την περίφραξη της πισίνας.

Η περίφραξη είναι με θάμνο και έχει κενά. Μπορεί άνετα να περάσει ένα μικρό παιδί. Έτσι είναι περίπου η μισή περίφραξη και υπάρχουν άλλα 2 παρόμοια σημεία. Υπάρχει επίσης και ένα κολωνάκι περίπου 50 εκ. δίπλα και στη διπλή πόρτα εισόδου, από όπου μπορεί εύκολα να πατήσει και να μπει ένα μικρό παιδί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.