«Φοβήθηκα πάρα πολύ. Ακόμα φοβάμαι. Είμαι σε σοκ, δεν μπορώ να συνέλθω». Με αυτά τα λόγια περιγράφει επιβάτιδα του πλοίου που άφησε στον αέρα ΙΧ στο λιμάνι της Άνδρου.

«Μέχρι που κοιτάω πίσω μου και βλέπω ένα αυτοκίνητο να προσπαθούν να το βάλουν. Το αυτοκίνητο δεν έπρεπε καν να μπει μέσα. Ουρλιάζαμε να μη μπει κανείς. Μέχρι που καταλαβαίνω και βλέπω το αυτοκίνητο να το έχει πιάσει η πόρτα, να το πηγαίνει πάνω κάτω δεξιά αριστερά και λέω θα πέσουν μέσα. Η κοπέλα έπαθε σοκ, το αυτοκίνητο δεν κουνιότανε, δεν έκανε τίποτα ήταν κρατημένο. Δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε, κάποιοι φωνάζανε, ουρλιάζανε φύγετε μακριά θα σπάσει ο κάβος. Βλέπαμε το σχοινί, το ένα σχοινί μια να τεντώνει μια να αραιώνει και λέμε θα σπάσει ο κάβος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο MEGA.

«Ο τρόπος που επιβιβαστήκαμε ήταν λες και είμαστε φαντάροι και μας βγάζαν από κάπου. Μας πετάξανε. Ερχόμασταν από Τήνο, Άνδρο και δε θα έπρεπε καν να κάνει ξανά αποβίβαση. Ο καταπέλτης πήγαινε πάνω κάτω, δεξιά αριστερά, το καράβι κουνιότανε, δεν ήταν δεμένο με δύο κάβους. Ήταν άνθρωποι που είχαν αγκαλιά μωρά και σίγουρα δε θα μπορούσαν να βγουν σωστά σ αυτή την κατάσταση».

«Ευτυχώς δεν ήμουν πιασμένη στον καταπέλτη»

Από την πλευρά της η οδηγός του ΙΧ που βρέθηκε να αιωρείται ανάμεσα στην μπουκαπόρτα και την προβλήτα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη: «Επειδή το πλοίο δεν είχε δέσει καλά, έλυσε. Ευτυχώς δεν ήμουν πιασμένη στον καταπέλτη, ο οποίος σύρθηκε από κάτω μου και έφυγε το πλοίο. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας, πιστεύω ότι δεν έπρεπε να μας βάλουν στο πλοίο»

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ίδιου πλοίου στην Τήνο

Και δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάτες έχουν πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Μόλις πριν από επτά ημέρες, το πλοίο είχε μείνει δεμένο στο λιμάνι της Τήνου, λόγω βλάβης που διαπιστώθηκε πως αποτελούσε δολιοφθορά από τον μηχανικό. Επιβάτες μιλούν στο MEGA και καταγγέλλουν την αναλγησία από το Λιμενικό και την εταιρία.

«Παράτησαν τον κόσμο όλο εκεί, χωρίς να πάει εκπρόσωπος της εταιρίας, το λιμενικό είχε κλείσει την πρόσβαση στο πλοίο. Κι ήταν 100 άνθρωποι στο λιμάνι της Τήνου, χωρίς καμία πληροφορία για το τι ώρα θα φύγει το πλοίο για Σύρο. Δε τους δόθηκε ούτε τροφή, ούτε κατάλυμα, ούτε τίποτα. Από το λιμενικό δεν είχαμε καμία ενημέρωση τι γίνεται, η εταιρία εξαφανισμένη. Το λιμενικό ήταν σαν να μην υπάρχει», ανέφερε ο καταγγέλλων.

Στον «αέρα» οι επιβάτες του δρομολογίου Σίκινος – Ανάφη

Μετά το αδιανόητο περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου, προβλήματα με τα εισιτήρια τους αντιμετωπίζουν και οι επιβάτες της γραμμής Σίκινος – Ανάφη.

«Είχαμε κλείσει από Σίκινο προς Ανάφη και φυσικά είχαμε κλείσει και τη διαμονή μας στην Ανάφη και την επιστροφή μας. Χτες στις 20.00 λάβαμε ένα μήνυμα, όπου έλεγε ότι δε θα πραγματοποιήσει τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί και να επικοινωνήσουμε με τον εκάστοτε πράκτορα. Καμία επικοινωνία και mail τους έχουν στείλει. Κανείς δεν έχει ανταποκριθεί».