Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αλλά της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Αττικής προκάλεσαν αναρτήσεις του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά, τον οποίο κατηγορούν για ύβρεις και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά αστυνομικών.

Μάλιστα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζητά την αποπομπή του ευρωβουλευτή.

«Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής για τις φρικώδεις επιθέσεις κατά των αστυνομικών που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, είναι περισσότερο από προφανές ότι στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυριαρχεί αποκλειστικά ο πολακισμός. Αδυνατούμε έστω και να αναπαράγουμε, τόσο τις εικόνες, όσο και τα ηχητικά που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η χυδαία και ανατριχιαστική συμπεριφορά του κ. Παππά αποτελεί βάναυση προσβολή απέναντι στους χιλιάδες αστυνομικούς μας, που με αυταπάρνηση, συνέπεια, ανθρωπιά και υπευθυνότητα επιτελούν το καθήκον της προστασίας των συμπολιτών μας. Είναι αδιανόητο ένας εκ των εκπροσώπων της χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο να συμπεριφέρεται σαν τον χειρότερο τραμπούκο και να εξαπολύει τη μία απειλή μετά την άλλη. Περιμένουμε αυτή τη φορά από τον κ. Κασσελακη να κάνει το αυτονόητο και να αποπέμψει τον κ. Παππά. Ας ελπίσουμε να μην δούμε άλλη μία “μισή διαγραφή”, όπως στην περίπτωση Πολάκη», καταλήγει η ΝΔ.

Η αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής μετά το συμβάν, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, μέσα από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , ορισμένοι συνεχίζουν να έχουν ανεξήγητα απωθημένα και ρατσιστικές ιδεοληψίες για τους αστυνομικούς. Το απύθμενο μίσος τους για τους αστυνομικούς εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία. Με τον τρόπο αυτόν φρονούν ότι γίνονται αρεστοί , σε ποιους άραγε ;

Ο οποιοσδήποτε υποτιμητικός χαρακτηρισμός για τους αστυνομικούς δεν μας αγγίζει. Τουναντίον ίσως, να αποδεικνύει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας , αφού η ισχνή μειοψηφία των εμμονικών συνεχίζει να μας εξυβρίζει. Το παράλογο είναι ότι ο υβριστής, ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, έπρεπε να εκπροσωπεί το λαό, λόγω της θέσης και της ιδιότητας του, και να μη εκφράζεται με υβριστικούς, ρατσιστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους μαχόμενους αστυνομικούς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας και εκτελούμε το καθήκον μας.. Η επιβράβευση έρχεται από τους ίδιους τους συμπολίτες μας, που είμαστε καθημερινά δίπλα τους για να τους παρέχουμε τη βοηθεια μας. Εμείς δεν κατηγοριοποιούμε σε ομάδες το συνάνθρωπο μας με κανένα κριτήριο. Υπερασπιζόμαστε και φυλάττομεν την πατρίδα μας, τα σύνορα μας, την ιστορία μας. Υπακούμε στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Αυτές τις αρχές πρεσβεύει η Ελληνική Αστυνομία και αυτές υπηρετούμε ως Έλληνες Αστυνομικοί. Καλή δύναμη στο έργο μας για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας».

Τι απάντησε ο Νίκος Παππάς

Μέσω ιστορίας στο Instagram o Ευρωβουλευτής κάνει λόγο για μικροπολιτική αντιπαράθεση που έχει ως «στόχο αλλαγή της ατζέντας από τις πυρκαγιές», λέγοντας μάλιστα ότι «καλό θα ήταν εκεί στο Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα. Ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό».

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Βλέποντας την κυβέρνηση της συμφοράς να έχει τόσο άμεσα αντανακλαστικά σε μια προσπάθεια μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και αλλαγή της ατζέντας από τις πυρκαγιές και βγάζοντας ανακοίνωση εναντίον μου, αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερο να είχε τέτοια αμεσότητα την προηγούμενη εβδομάδα που σχεδόν κάηκε η μισή Αττική. Τέλος πάντων. Από εκεί και πέρα σέβομαι και αναγνωρίζω τα σώματα ασφαλείας το γνωρίζουν και οι ίδιοι σε κατ ιδίαν συζητήσεις που έχουμε κάνει. Αλλά δεν δέχομαι από κανένα ακροδεξιό τρολ, από κανένα φασιστάκο να με απειλεί και να προσβάλει εμένα και την οικογένειά μου. Θα απαντάω πάντα στο ίδιο ύφος δεν αναιρεί η θέση του ευρωβουλευτή που έχω, τις αξίες και την προσωπικότητά μου. Καλό θα ήταν εκεί στο Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό».

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε διαδικτυακή διαφωνία που είχε ο Νίκος Παππάς με αστυνομικό, φέρεται να εξαπέλυσε ύβρεις κατά του κλάδου, ενώ σε ηχητικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φέρεται να ακούγεται να λέει στο άτομο το οποίο συνομιλεί μέσω μηνυμάτων: «Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς».