Ένα βιβλίο από την Τζίλιαν Άντερσον για τις φαντασιώσεις των γυναικών

Η Τζίλιαν Άντερσον κυκλοφορεί βιβλίο με 174 ανώνυμες γυναικείες φαντασιώσεις. Το «Want» θέλει να απελευθερώσει και να ενδυναμώσει τις γυναίκες.

Σε έναν κόσμο όπου η γυναικεία απόλαυση παραμένει ταμπού, η Τζίλιαν Άντερσον κάνει σημαία της τη γυναικεία ευχαρίστηση. Με λόγια και πράξεις.

Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της με τίτλο «Want» και θέλει να κάνει ξεκάθαρο ότι «η απόλαυση είναι δικαίωμα. Δεν είναι ασήμαντη. Δεν είναι ανούσια.

Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να διώξουν από πάνω τους την ντροπή, την ενοχή, όλον τον αρνητισμό που την περιτριγυρίζει».

Η Τζίλιαν Άντερσον επενδύει στη γυναικεία ενδυνάμωση και στη γυναικεία απελευθέρωση προτρέποντας τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τις επιθυμίες τους.

To «Want» της Τζίλιαν Άντερσον

Το «Want» είναι μια προσπάθεια συλλογική. «Δεν έχει να κάνει με εμένα. Αυτό το βιβλίο είναι για τις γυναίκες, και συγκεκριμένα τις γυναίκες που έγραψαν. Ήταν σημαντικό το να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές», ανέφερε η Τζίλιαν Άντερσον.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Άντερσον προαναγγέλλει την κυκλοφορια του βιβλίου της το οποίο περιλαμβάνει 174 προσωπικές ανώνυμες μαρτυρίες γυναικών.

«Το βιβλίο Want, που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, συγκεντρώνει τις επιστολές εκατοντάδων γυναικών από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις βαθύτερες φαντασιώσεις τους.

Παρουσιάζεται από εμένα, μαζί με τη δική μου ανώνυμη επιστολή και αποκαλύπτει πώς αισθάνονται οι γυναίκες για το σεξ όταν έχουν την ελευθερία να είναι απόλυτα ο εαυτός τους.

Η ελπίδα μου είναι ότι διαβάζοντας αυτές τις επιστολές θα μπορέσετε να αναρωτηθείτε πραγματικά: Τι θέλω; Είναι το βιβλίο μου. Είναι το βιβλίο ΜΑΣ».

«Η σεξουαλική απελευθέρωση πρέπει να σημαίνει ελευθερία»

Η εκδοτική εταιρεία δημοσίευσε επίσης ένα κείμενο σχετικά με το βιβλίο, το οποίο συνοδεύεται από ένα βίντεο της ηθοποιού.

«Το Want έχει προσφέρει πολύ περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε ποτέ κανείς να ελπίζει. Έναν χείμαρρο αχαλίνωτου πάθους από όλο τον κόσμο. Οι φαντασιώσεις είναι όλες εξαιρετικές: γεμάτες επιθυμία, φόβο, οικειότητα, ντροπή, ικανοποίηση και, τελικά, απελευθέρωση.

Είναι καιρός να ξεκινήσουμε μια νέα συζήτηση για τη σεξουαλική δύναμη, ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Η σεξουαλική απελευθέρωση πρέπει να σημαίνει την ελευθερία να απολαμβάνουμε το σεξ με τους δικούς μας όρους και να λέμε αυτό που θέλουμε, όχι αυτό που μας πιέζουν ή πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να θέλουμε» συμπλήρωσε στην ανάρτησή της.

Πριν από έναν χρόνο, η Τζίλιαν Άντερσον είχε κάνει μια ανάρτηση στο Instagram, ενημερώνοντας το κοινό της για την έρευνα που θα ξεκινούσε.

«Ως γυναίκες γνωρίζουμε ότι το σεξ είναι κάτι περισσότερο από σεξ, αλλά πολλές από εμάς δεν μιλάμε για αυτό. Οι βαθύτεροι πιο οικείοι φόβοι και οι φαντασιώσεις μας παραμένουν κλειδωμένες μέσα μας. Μέχρι να έρθει κάποιος με το κλειδί», είχε πει.

Η έμπνευση και η επιθυμία

Σε άρθρο της στον Guardian, η Τζίλιαν Άντερσον είχε αναφέρει: «Θέλω γυναίκες σε όλο τον κόσμο, και όλους εσάς που ταυτίζεστε εγγενώς ως γυναίκες τώρα – queer, ετεροφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι, non-binary, τρανσέξουαλ, πολυσυντροφικοί– όλοι εσείς, μεγάλες και μικρότερες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία σας, παντρεμένες ή ελεύθερες ή άλλο, να μου γράψετε και να μου πείτε τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη σεξ. Είτε το κάνετε μόνες σας είτε με σύντροφο, είτε με περισσότερους από έναν.

Πείτε μου. Φαντασιώσεις, απογοητεύσεις, εξερευνήσεις, το «απαγορευμένο», ήχους, φετίχ, ενοχές. Πενήντα χρόνια μετά, τα όρια έχουν διαγραφεί, όχι περισσότερο από τη δική μας σεξουαλικότητα: BDSM, η σύγχρονη έννοια του φύλου κ.λπ., τα πάντα είναι επιτρεπτά. Είναι οι γυναίκες ακόμα στο σιωπηλό σεξ;».

Σύμφωνα με την ίδια, έμπνευση για το «Want» αποτέλεσε το βιβλίο της Νάνσι Φράιντεϊ «My Secret Garden: Women’s Sexual Fantasies», το οποίο κυκλοφόρησε το 1973 και πρόκειται ουσιαστικά για μια συλλογή από προσωπικές επιστολές, κασέτες και συνεντεύξεις για το σεξ.

Όπως ανέφερε, της έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο καταπιεσμένοι σεξουαλικά ήταν πολλοί από τους ανθρώπους στο βιβλίο της Φράιντεϊ συγκριτικά με τη σεξουαλικότητα στον 21ο αιώνα.

«Σήμερα, δόξα τω Θεώ, ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Μπορούμε να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα», χωρίς να παραλείπει μια αναφορά στη σειρά «Sex Education», στην οποία και πρωταγωνιστεί έχοντας τον ρόλο της γκουρού του σεξ.

Τζίλιαν Άντερσον: «Μου πήρε πολύ καιρό να είμαι γενναία στις ρομαντικές σχέσεις»

«Δείχνουμε χαρακτήρες που παλεύουν με τις σεξουαλικές τους σχέσεις, αλλά είναι αρκετά γενναίοι να μιλήσουν γι’ αυτό με τους εραστές και τους συντρόφους τους, ώστε να πάρουν αυτό που χρειάζονται σεξουαλικά.

Η σειρά τα βάζει όλα στο τραπέζι και το κάνει να είναι εντάξει, το να μιλήσουμε για αυτό» σημείωσε η Τζίλιαν Άντερσον.

Δηλώνει αποφασισμένη. Με κάθε δημόσια τοποθέτησή της επιθυμεί να εμπνεύσει τις γυναίκες να απελευθερωθούν. Όπως η καθεμία το αντιλαμβάνεται, όπως η καθεμία το θέλει.

Σε συνέντευξή της στον Guardian η Τζίλιαν Άντερσον είχε εξομολογηθεί: «Μου πήρε πολύ καιρό να είμαι γενναία στις ρομαντικές σχέσεις, αλλά μπορούσα να το κάνω σχεδόν παντού αλλού.

Δεν είμαι γκουρού. Απλώς ενθαρρύνω οποιονδήποτε προσδιορίζεται ως γυναίκα να αγκαλιάσει με θάρρος το κομμάτι του εαυτού του που ξέρει τελικά, διαισθητικά, τι είναι καλό γι’ αυτόν. Και να είναι αρκετά γενναίοι για να πουν ναι, ή αρκετά γενναίοι για να πουν όχι».

Ανάμεσα στις 174 φαντασιώσεις του βιβλίου κρύβεται μια δική της. «Βρήκαμε μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που νιώθουμε γνήσιο και αληθινό, χωρίς όλο το βιβλίο να γίνεται για μένα.

Ναι, έχω ταύτιση, και ελπίζω ότι πολλές γυναίκες που θα το διαβάσουν θα νιώσουν επίσης ταύτιση. Αλλά αφορά τις γυναίκες συλλογικά. Είναι μια εξερεύνηση των εσωτερικών μας κόσμων».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.