Στη φυλακή οδηγείται μετά την σημερινή απολογία της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η 29χρονη δικηγόρος που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για διακίνηση ναρκωτικών.

Η 29χρονη κατηγορουμένη σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε με απολογητικό υπόμνημα τις κατηγορίες πλην όμως δεν έπεισε και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Κοκαΐνη και ζυγαριά ακριβείας

Η δικηγόρος είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, όταν η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών που αφορούσαν τη δράση της στη διακίνηση ναρκωτικών, εντόπισαν στο αυτοκίνητό της 40 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με 33,8 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δίωξη Ναρκωτικών είχε πληροφορίες για τη δράση της 29χρονης στη διακίνηση κοκαΐνης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών κατάφεραν να την πιάσουν στα πράσα λίγο πριν την 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Αγίου Μελετίου στην Αθήνα.

Η ίδια πάντως αρνείται τις κατηγορίες. Αρχικά φέρεται να δήλωσε ότι τα ναρκωτικά ήταν για προσωπική της χρήση ενώ στη συνέχεια υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν στο αυτοκίνητο τα ναρκωτικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος άλλος τα είχε κρύψει εκεί.

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Στην ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε τα εξής:

«Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14-8-2024) στην περιοχή του Κολωνού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 29χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας, για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση της κατηγορουμένης στην διακίνηση ναρκωτικών, εντοπίστηκε η 29χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση.

Ειδικότερα ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν την 29χρονη να κινείται με όχημα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας και προέβησαν σε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός αυτού και κατασχέθηκαν:

-40- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες -33,8- γραμμ. κοκαΐνης και
ζυγαριά ακριβείας.
Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

«Δεν είναι μέλος ΝΔ»

Η υπόθεση έλαβε και πολιτικά χαρακτηριστικά με πηγές της ΝΔ να διαψεύδουν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες ότι η 29χρονη έχει σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά συκοφαντικά δημοσιεύματα και άθλιες αναρτήσεις στα social media, που αναφέρουν ότι δικηγόρος η οποία συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών έχει σχέση με το κόμμα μας. Η συλληφθείσα ουδεμία σχέση έχει με τη Νέα Δημοκρατία και ουδέποτε υπήρξε μέλος της», αναφέρουν σχετικά.

«Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι στη διασπορά ψευδών ειδήσεων που στόχο έχουν να βλάψουν τη ΝΔ», τονίζουν, μάλιστα, οι ίδιες πηγές.