Φωτιά στην Αττική: Φόβοι για ελλείψεις στις λαϊκές αγορές από τις καταστροφές στον Μαραθώνα

Σε ένα καλοκαίρι με καύσωνες και παρατεταμένη ξηρασία, οι καταστροφές από τη φωτιά των προηγούμενων ημερών στην Αττική επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους παραγωγούς.

Τη χαριστική βολή σε μια έτσι κι αλλιώς μειωμένη παραγωγή εξαιτίας του ξηρού και άνυδρου χειμώνα, ήρθε να δώσει στους παραγωγούς του Μαραθώνα η φωτιά στην Αττική.

Οι τιμές στις λαϊκές αγορές αναμένεται να «τσιμπήσουν» ακόμη περισσότερο όταν θα αρχίσει να αυξάνεται η ζήτηση με την επιστροφή των αδειούχων.

Ανήσυχοι παραγωγοί και καταναλωτές

«Μια ολική καταστροφή. Μετά από πολλά χρόνια κόπων, δε μας έμεινε τίποτα. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο, δεν έχουμε εισόδημα», λένε οι παραγωγοί.

Σε ένα καλοκαίρι με καύσωνες και παρατεταμένη ξηρασία, ήρθε και η φωτιά να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους παραγωγούς.

«Το θέμα των ελλείψεων και των ανατιμήσεων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό λόγω των καιρικών συνθηκών. Και ήρθε τώρα η φωτιά να προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα», λέει ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Μαραθώνα, Αλέξανδρος Βάρσος.

Μετά τις καταστροφές σε κηπευτικά από τη φωτιά σε καλλιέργειες σε Μαραθώνα και Βαρνάβα, οι καταναλωτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι θα έρθουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής.

«Ο κόσμος καταστράφηκε, τι θα φάμε; Δε θα έχουμε κι εμείς να φάμε μετά».

Τόνοι με ντομάτες, κολοκύθια, πιπεριές, αγγουράκια, μαρούλια και μυρωδικά έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις στις λαϊκές αγορές να κάνουν την εμφάνισή τους.

«Στον Βαρνάβα όλες οι καλλιέργειες έπαθαν ζημιά. Δεν άφησε περιβόλι στον Βαρνάβα», λένε οι παραγωγοί.

Μάλιστα, λόγω των ελλείψεων, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες ανατιμήσεις στην αγορά της Αθήνας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.