Στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταθλητής στην αλαζονεία. Πολλές φορές κάνει αμετροεπείς δηλώσεις, που υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πόσες φορές έχει πει για παράδειγμα ότι η ακρίβεια είναι πίσω μας, αλλά αυτή καλπάζει;» σχολίασε σχετικώς ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας στην ανάγκη αναβάθμισης των σχεδίων πολιτικής προστασίας, επένδυσης περισσότερων πόρων στην πρόληψη, ενεργότερο ρόλο της δασικής υπηρεσίας και αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών για τον καθαρισμό των δασών τους χειμερινούς μήνες.
«Πρέπει να κάνουμε την πατρίδα μας ανθεκτική. Δεν μπορεί να είναι από τις πιο ευάλωτες της Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι ως ευρωβουλευτής ήταν ο εισηγητής του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, του οποίου τα οφέλη είναι πολλαπλά για τη χώρα μας. «Μέσω του εξασφαλίζεται έκπτωση 30% στην προμήθεια νέων . Δημιουργήσαμε τότε τις προϋποθέσεις για μια πανευρωπαϊκή παραγγελία. Επιπλέον, κάθε χρόνο η χώρα μας πατάει το κουμπί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για τη συνδρομή εναέριων μέσων και πυροσβεστών από άλλες χώρες μέλη, κάτι που πέτυχα, κατά τις διαπραγματεύσεις του μηχανισμού, να είναι δωρεάν. Όλα αυτά έγιναν με πολλή δουλειά από το 2018» υπογράμμισε.
«Κάνει τα ίδια και χειρότερα από Τσίπρα – Καμμένο»
Ασκώντας κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «το κόστος ζωής καλπάζει και το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει. Είμαστε δεύτεροι σε όλη την Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας και σύντομα θα γίνουμε πρώτοι».
«Ο σημερινός Πρωθυπουργός έλεγε το 2019 ότι ήρθε να επουλώσει τα τραύματα της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στους θεσμούς και κάνει τα ίδια και χειρότερα» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην υποβάθμιση του κράτους δικαίου.
«Όλα είναι στον αυτόματο πιλότο, γιατί δεν υπάρχει όραμα. Ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται με πελατειακούς όρους τα προβλήματα, αλλιώς θα είχαν τεθεί οι στόχοι της δίκαιης πράσινης μετάβασης για τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και θα είχαμε ένα νέο ΕΣΥ με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης» κατέληξε.