Matthew Perry: Ο προσωπικός του βοηθός πίσω από την μοιραία δόση κεταμίνης – Του έκανε 27 ενέσεις σε 5 ημέρες

Εγκληματικό δίκτυο, μεγάλες δόσεις και ο προσωπικός βοηθός πίσω από το θάνατο του Matthew Perry - Το προφίλ των 5 δραστών.

Αναπάντητα μένουν ακόμα αρκετά ερωτήματα, πίσω από το θάνατο του Matthew Perry. Ένα χρόνο μετά οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση και ήδη βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίασή της.

Συνολικά πέντε άτομα κατηγορούνται για το θάνατο του πρωταγωνιστή της σειράς «Τα Φιλαράκια», ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντεζελες τον περασμένο Οκτώβρη.

Η εξέταση στην οποία υπεβλήθη μετά τον θάνατό του έδειξε ότι στο αίμα του υπήρχε κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Οι αρχές, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αποκάλυψαν ότι μέσω της έρευνας ξεσκεπάστηκε ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο προμηθευτών κεταμίνης μέλη του οποίου έδωσαν το φάρμακο στον Πέρι και σε άλλους. Δήλωσαν ότι το δίκτυο «εκμεταλλεύτηκε» τα θέματα εθισμού που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός.

«Οι κατηγορούμενοι αυτοί επωφελήθηκαν από τα προβλήματα εθισμού του Matthew Perry για να πλουτίσουν», εξήγησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάρτιν Εστράντα.

Οι Αρχές στις ΗΠΑ σημείωσαν δε, ότι βρίσκονται μπροστά στην εξάρθρωση κυκλώματος, στο οποίο συμμετέχουν έμποροι ναρκωτικών αλλά και γιατροί, που προμηθεύουν με κεταμίνη του star system του Χόλιγουντ.

Οι ύποπτοι

Ο προσωπικός βοηθός του, δύο γιατροί, μια ντίλερ ναρκωτικών γνωστή ως η «βασίλισσα της κεταμίνης» περιλαμβάνονται στους κατηγορουμένους και επωφελήθηκαν από τις αδυναμίες του.

Δύο γιατροί είναι μεταξύ όσων εργάστηκαν για τη διανομή κεταμίνης στον Perry σε διάστημα δύο μηνών από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023. Μοίρασαν περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης στον ηθοποιό με αντάλλαγμα 55.000 δολάρια.

Ο ένας από τους γιατρούς, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, κινδυνεύει με κάθειρξη έως 120 ετών.

Ο γιατρός αυτός ήταν ιδιαίτερα κυνικός, σύμφωνα με τον Εστράντα. «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο κρετίνος», είχε γράψει σε ένα SMS το Σεπτέμβριο του 2023.

Μεταξύ των πραγμάτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν 80 φιαλίδια κεταμίνης καθώς και κοκαΐνη και χάπια. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη γλώσσα για να αναφερθούν στα ναρκωτικά, όπως «Doctor Pepper» και «κονσέρβες».

Το προφίλ τους

Τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση θανάτου του Matthew Perry είναι δύο. Η 41χρονη Τζασβίν Σάνγκα και ο 42χρονος Σαλβαδόρ Πλασέντσια φέρεται να ήταν οι «πρωταγωνιστές» της εγκληματικής ομάδας.

Η Τζασβίν Σάνγκα ένα πρόσωπο  χαρακτηρίζεται ως η «βασίλισσα της κεταμίνης» φαίνεται να έχει πελατολόγιο που αφορά διασημότητες. Και η ίδια εμφανιζόταν πολυάσχολη στα κοινωνικά δίκτυα, με συχνές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις.

Ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια, γιατρός, από την άλλη βαρύνεται με επτά κατηγορίες για τα ναρκωτικά και δύο κατηγορίες για την αλλοίωση εγγράφων που σχετίζονται με ομοσπονδιακή έρευνα.

Ο Έρικ Φλέμινγκ, 54 ετών, είναι το πρόσωπο που πιθανότατα πούλησε στον Πέρι την μοιραία δόση κεταμίνης.

Ο Κένεθ Ιγουαμάσα, 59 ετών, βοηθός εδώ και πολλά χρόνια του ηθοποιού και φαίνεται ότι χορηγούσε επί χρόνια την ουσία αυτή.

Ο Μαρκ Τσάβες, 54 ετών, γιατρός. Φέρεται να πωλούσε κεταμίνη στον Πλασέντσια, την οποία είχε αποσπάσει παράνομα από την κλινική του. Ακόμη κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έντυπα για να αγοράσει κεταμίνη από νόμιμο πωλητή με σκοπό να τη διαθέσει παράνομα.

Από αυτούς, οι τρεις τελευταίοι έχουν ήδη παραδεχτεί την ενοχή τους για κάποιες από τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Οι μεγάλες δόσεις

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματίστηκε ο προσωπικός του βοηθός, Κένεθ Ιγουαμάσα χορήγησε τουλάχιστον 27 δόσεις κεταμίνης στον Matthew Perry τις τελευταίες πέντε ημέρες πριν από το θάνατό του στις 28 Οκτωβρίου του 2023. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η τελευταία μοιραία δόση.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο ηθοποιός βρέθηκε με ποσότητα 3,54 μικρογραμμαρίων κεταμίνης ανά χιλιοστό αίματος στον οργανισμό του. Η ποσότητα αυτή, όπως εξηγούν ειδικοί, είναι τρεις φορές πάνω από το κανονικό.

Ο ηθοποιός είχε βρεθεί αναίσθητος τον Οκτώβριο του 2023 μέσα σ’ ένα τζακούζι στην κατοικία του στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Αντζελες, ο ηθοποιός πέθανε από τις «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης».

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ηθοποιός έδινε για δεκαετίες μάχη με το αλκοόλ και τις ουσίες, ήταν «σε θεραπεία με κεταμίνη». Η πιο πρόσφατη θεραπεία του ήταν περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν από τον θάνατό του.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του όταν πέθανε δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης που ακολουθούσε, δεδομένου ότι η δράση του φαρμάκου διαρκεί τρεις έως τέσσερις ώρες, ή και λιγότερο.

Πώς έβρισκε την κεταμίνη

Ένα μήνα πριν το θάνατο του Matthew Perry, το Σεπτέμβρη του 2023, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια πληροφορείται ότι ο ηθοποιός ενδιαφέρεται να αγοράσει ναρκωτικά.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Τα Φιλαράκια» είχε μιλήσει ο ίδιος ανοιχτά για την εξάρτησή του και τη μάχη με αυτή. Αν και είχε καταφέρει στο παρελθόν να την νικήσει, φαίνεται ότι το τελευταίο καιρό πριν από το θάνατό του είχε πάρει και πάλι μεγάλες διαστάσεις.

Επομένως, τότε ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Ο γιατρός τηλεφωνεί στο Μαρκ Τσάβες και τον ενημερώνει πως ο «βλάκας Matthew Perry» είναι διατεθειμένος να ξοδέψει πολλά λεφτά για ναρκωτικά.

Ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια  φαίνεται ότι προμήθευσε με κεταμίνη τον ηθοποιό σε τουλάχιστον σε εφτά περιπτώσεις. Στις 12 Οκτωβρίου μάλιστα, περίπου δέκα μέρες πριν το τραγικό γεγονός, φαίνεται ότι του χορήσε με ένεση μία πολύ μεγάλη δόση, κατά την οποία ο καλλιτέχνης πάγωσε και ανέβασε πολύ υψηλή πίεση, κάνοντάς τον να «παγώσει». Ο ίδιος στο κατηγορητήριο, ανέφερε ότι τρομοκρατήθηκε από αυτό.

Στα μέσα του Οκτωβρίου, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια δυσκολεύεται να βρει κεταμίνη. Τότε, ο Κένεθ Ιγουαμάσα  ξεκινάει να προμηθεύεται από την Τζασβίν Σάνγκα και τον Έρικ Φλέμινγκ. Η «βασίλισσα της κεταμίνης» ισχυριζόταν ότι είχε ένα «μάστερ σεφ», ο οποίος της έφτιαχνε κεταμίνη σε μεγάλες ποσότητες.

Οι αγορές γίνονταν με μετρητά και συνήθως στο σπίτι της Τζασβίν Σάνγκα που γνώριζε κι αυτή για τη μεγάλη εξάρτηση του Matthew Perry στα ναρκωτικά. Η ίδια μετά το θάνατό του ζήτησε από τον Έρικ Φλέμινγκ να σβήσουν τις συνομιλίες τους και τα μεταξύ τους μηνήματα.

Ο Έρικ Φλέμινγκ κατηγορείται δε, ότι παρέλαβε 50 φιαλίδια από τη Τζασβίν Σάνγκα, και τα έδωσε στον Κένεθ Ιγουαμάσα. Τα 25 από αυτά τα παρέλαβε ο δεύτερος μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατο του Matthew Perry.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.