Ρεάλ Μαδρίτης – Αταλάντα 2-0: Άλλο ένα τρόπαιο στη συλλογή της «Βασίλισσας»

Η Ρεάλ νίκησε στον τελικό του Super Cup την Αταλάντα και ξεκίνησε με κούπα τη νέα σεζόν - Σκόραρε ο Εμπαπέ στο ντεμπούτο του.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε με το καλησπέρα λογαριασμό στη Ρεάλ και η «Βασίλισσα» επικράτησε της Αταλάντα με σκορ 2-0 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, κατακτώντας το UEFA Super Cup 2024.

Η Ρεάλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα. Στο 15′ ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στα σώματα. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα η Αταλάντα «απάντησε».

Ο Ντε Ρουν έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μιλιτάο κι από εκεί κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Αυτή ήταν και η κορυφαία φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Το α’ μέρος έκλεισε με ένα ακόμα δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά από πλευράς «Βασίλισσας». Ο Ροντρίγκο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φοβερή ευκαιρία για την Αταλάντα. Ο Ντε Ρουν σέντραρε, ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Κουρτουά απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ρεάλ όμως βρήκε το γκολ και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 59′ ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε ευστόχησε από πολύ κοντά, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Στη συνέχεια, η Ρεάλ είχε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0. Στο 61′ ο Βινίσιους αστόχησε σε τετ-α-τετ, στο 62′ ο Μούσο έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από φάση διαρκείας και στο 66′ ο Μπέλιγχαμ έκανε την επέλαση από αριστερά, βρέθηκε κοντά στο τέρμα, σούταρε, αλλά ο Μούσα απέκρουσε ξανά έναν ακόμη κίνδυνο για την Αταλάντα.

Στο 68′ ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε λογαριασμό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έβγαλε ωραία πάσα και ο Γάλλος σταρ διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τη «Βασίλισσα» να σηκώνει μία ακόμα κούπα!

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (88’ Βάσκεθ), Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Μεντί, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (89’ Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (76’ Μόντριτς), Βινίσιους (89’ Γκιουλέρ), Εμπαπέ (83’ Μπραχίμ Ντίαζ)

Αταλάντα: Μούσο, Κολάσινατς (71’ Μπάκερ), Τζιμσίτι, Χιέν (90’ Παλέστρα), Ρουγκέρι, Έντερσον, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς (90’ Μαντσόνι), Ζαπακόστα (63’ Γκόντφρεϊ), Λούκμαν, Ντε Κετελέρ (63’ Ρετέγκι)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.