Ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε με το καλησπέρα λογαριασμό στη Ρεάλ και η «Βασίλισσα» επικράτησε της Αταλάντα με σκορ 2-0 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, κατακτώντας το UEFA Super Cup 2024.

Η Ρεάλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα. Στο 15′ ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στα σώματα. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα η Αταλάντα «απάντησε».

Ο Ντε Ρουν έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μιλιτάο κι από εκεί κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Αυτή ήταν και η κορυφαία φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Το α’ μέρος έκλεισε με ένα ακόμα δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά από πλευράς «Βασίλισσας». Ο Ροντρίγκο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φοβερή ευκαιρία για την Αταλάντα. Ο Ντε Ρουν σέντραρε, ο Πάσαλιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Κουρτουά απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ρεάλ όμως βρήκε το γκολ και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 59′ ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε ευστόχησε από πολύ κοντά, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Στη συνέχεια, η Ρεάλ είχε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0. Στο 61′ ο Βινίσιους αστόχησε σε τετ-α-τετ, στο 62′ ο Μούσο έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από φάση διαρκείας και στο 66′ ο Μπέλιγχαμ έκανε την επέλαση από αριστερά, βρέθηκε κοντά στο τέρμα, σούταρε, αλλά ο Μούσα απέκρουσε ξανά έναν ακόμη κίνδυνο για την Αταλάντα.

Στο 68′ ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε λογαριασμό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έβγαλε ωραία πάσα και ο Γάλλος σταρ διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τη «Βασίλισσα» να σηκώνει μία ακόμα κούπα!

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (88’ Βάσκεθ), Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Μεντί, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (89’ Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (76’ Μόντριτς), Βινίσιους (89’ Γκιουλέρ), Εμπαπέ (83’ Μπραχίμ Ντίαζ)

Αταλάντα: Μούσο, Κολάσινατς (71’ Μπάκερ), Τζιμσίτι, Χιέν (90’ Παλέστρα), Ρουγκέρι, Έντερσον, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς (90’ Μαντσόνι), Ζαπακόστα (63’ Γκόντφρεϊ), Λούκμαν, Ντε Κετελέρ (63’ Ρετέγκι)