Πλούσιο θα είναι σήμερα (15/8) το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, με τους αγώνες της ΑΕΚ με τη Νοά στη Νέα Φιλαδέλφεια και του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στην Ολλανδία να ξεχωρίζουν.

Όλα ή τίποτα η ΑΕΚ

Και ξαφνικά… ματς δίχως αύριο για την ΑΕΚ, παρότι η αγωνιστική σεζόν δεν έχει καλά καλά αρχίσει. Η Ένωση καλείται εναντίον της Νόα να ανατρέψει το εις βάρος της 1-3 της Αρμενίας για να μη μείνει εκτός Ευρώπης. Πρόκειται για τη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού του Conference League στην OPAP Arena, που θα ξεκινήσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό δίκτυο του Cosmote.

Τα συνεχόμενα λάθη τόσο εναντίον της Ίντερ ντ’ Εσκάλδες, όσο και στο πρώτο ματς με τη Νόα, δημιουργούν ανασφάλεια στις τάξεις της Ένωσης που πρέπει να διασφαλίσει διαφορά δύο τερμάτων προκειμένου να «στείλει» το ματς -τουλάχιστον- στην παράταση. Η προσπάθεια αυτή γίνεται πιο δύσκολη από την πιθανή απουσία του Λιβάι Γκαρσία, του πιο «καυτού» παίκτη της ομάδας με πέντε γκολ σε τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει back up στη θέση του σέντερ φορ, αναγκάζει τον Αλμέιδα να πειραματιστεί με τον Στίβεν Τσούμπερ να αποτελεί μια από τις εναλλακτικές που έχει στο μυαλό του.

Ο Παναθηναϊκός για την υπέρβαση με τον Άγιαξ

Η ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ από τον Άγιαξ, λιγόστεψε ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για είσοδο στα play off του Europa League. Κι έφερε τους «πράσινους» ακόμη πιο κοντά σε άλλον έναν πολύ «ζόρικο» αντίπαλο, καθώς στο «κακό» σενάριο ενός πιθανού αποκλεισμού, θα βρει στο διάβα του τη Λανς στα play off του Conference League.

Οι «πράσινοι» πάντως είναι αποφασισμένοι να παίξουν το βράδυ (15/8, 21:15, COSMOTESPORTS 2HD) τα… ρέστα τους και να διεκδικήσουν στην «Johan Cruijff Arena» τις πιθανότητές τους για κάτι πολύ σπουδαίο. Κυνηγώντας μία διπλά… υπερβατική ανατροπή κα πρόκριση, απέναντι σε μία απ’ τις πιο «βαριές» φανέλες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα των «πράσινων» σε σχέση με τον προ εβδομάδος αγώνα στην Καλογρέζα. Η πρώτη αφορά την κορυφή της επίθεσης, όπου ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει τη θέση του Άλεξ Γερεμέγεφ, επιστρέφοντας στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στη δεξιά ωμοπλάτη στις 7 Ιουνίου στο φιλικό της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Στη δεξιά πλευρά της άμυνας, ο Γιώργος Βαγιαννίδης ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό στον δικέφαλο μηριαίο μυ κι έχει αυξημένες πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού αντί του Γιάννη Κώτσιρα.

Από εκεί και πέρα, θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν τόσο ο Τετέ (δεξιά αντί του Ντάνιελ Μαντσίνι), όσο κι ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής αντί του Άνταμ Τσέριν, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλύψουν οι Ντραγκόφσκι, Γεντβάϊ, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μπακασέτας και Τζούριτσιτς.

Εκτός έχει μείνει ο Τζορτζ Μπάλντοκ λόγω ενόχλησης στον δικέφαλο μηριαίο μυ, ενώ στην αποστολή ο Αλόνσο έχει πάρει όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Ακόμη κι εκείνους που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, όπως π.χ. ο Φίλιπ Μαξ, καθώς οι «πράσινοι» θα προπονηθούν την Παρασκευή (16/8) στην Ολλανδία πριν επιστρέψουν στην Αθήνα, ενόψει της πρεμιέρας της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης (18/8, 20:00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

14:30 5ο ετάπ-Γύρος της Γαλλίας- Eurosport 1
17:30 2ο ετάπ-Γύρος της Δανίας- Eurosport 1
18:00 Φάση των «16»- Σινσινάτι- WTA Masters 1000- Nova Sports 6
20:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Χετάφε- La Liga 2024-25 1η αγωνιστική- Nova Sports 1
20:30 ΑΕΚ-Νοά- Τρίτος προκριματικός γύρος Conference League- Cosmote Sport 1
21:15 Άγιαξ-Παναθηναϊκός- Τρίτος προκριματικός γύρος Europa League- Cosmote Sport 2
22:30 Μπέτις-Χετάφε- La Liga 2024-25 1η αγωνιστική- Nova Sports Prime