Matthew Perry: Διώξεις σε πέντε άτομα για τον θάνατό του-Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα

«Η έρευνα αποκάλυψε ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο που ήταν υπεύθυνο για την προμήθεια του Μάθιου Πέρι με μεγάλες ποσότητες κεταμίνης», ανέφερε ο εισαγγελέας Μάρτιν Εστράδα

Κατηγορίες σε πέντε άτομα απήγγειλαν οι Αρχές στις ΗΠΑ για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, μεταξύ των κατηγορούμενων περιλαμβάνονται ο προσωπικός βοηθός του ηθοποιού και δύο γιατροί.

Οπως ανέφερε ο εισαγγελέας Μάρτιν Εστράδα, οι γιατροί κατηγορούνται ότι προμήθευσαν με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης τον δημοφιλή ηθοποιό και «εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του για να πλουτίσουν».

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να προμήθευσαν παράνομα τον Πέρι με φιαλίδια κεταμίνης έναντι 55.000 δολαρίων σε μετρητά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

«Η έρευνα αποκάλυψε ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο που ήταν υπεύθυνο για την προμήθεια του Μάθιου Πέρι με μεγάλες ποσότητες κεταμίνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εστράδα.

«Το δίκτυο αυτό περιελάμβανε έναν βοηθό που ζούσε μαζί του, διάφορους “μεσάζοντες”, δύο γιατρούς και μια σημαντική πηγή προμήθειας ναρκωτικών, γνωστή ως “η βασίλισσα της κεταμίνης”, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως οι κατηγορούμενοι «γνώριζαν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος. Ηξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν επικίνδυνο για τον Μάθιου Πέρι, αλλά το έκαναν. Τελικά, αυτοί οι κατηγορούμενοι ενδιαφερόντουσαν περισσότερο να επωφεληθούν από τον ηθοποιό παρά για την κατάσταση της υγείας του».

Ποιοι κατηγορούνται

Η κατηγορία που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνει την Τζασβίν Σανγκά, η οποία αναφέρεται ως η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», και τον Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια ως τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του Πέρι. Κατηγορίες έχουν επίσης απαγγελθεί σε έναν γιατρό, τον Μαρκ Τσάβεζ, τον βοηθό του Πέρι, Κένενθ Ιγουάμασα, και ένα άλλο άτομο, ο Έρικ Φλέμινγκ.

Όπως μεταδίδει το Sky News αναφορικά με τις λεπτομέρειες της δικογραφίας, ένας από τους γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από κεταμίνη έγραψε σε μήνυμα: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος».

Το μήνυμα εστάλη από τον Σαλβαδόρ Πλασένθια, έναν ιατρό γνωστό και ως «Δρ. Π», ο οποίος είναι ένας από τους πέντε κατηγορούμενους σε σχέση με τον θάνατο του ηθοποιού. Οι άλλοι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν την Τζασβίν Σανγκά, γνωστή ως η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», τον Κένενθ Ιγουάμασα, προσωπικό βοηθό του Πέρι, τον Έρικ Φλέμινγκ, γνωστό του τηλεοπτικού αστέρα.

Αναλυτικά οι κατηγορίες στους πέντε συλληφθέντες

Jasveen Sangha, γνωστή και ως “Η Βασίλισσα της Κεταμίνης”: Κατηγορείται για τη διανομή κεταμίνης, διατήρησης χώρου σχετικού με ναρκωτικά, κατοχή με πρόθεση διάθεσης μεθαμφεταμίνης, κατοχή με πρόθεση διάθεσης κεταμίνης και ακόμη πέντε κατηγορίες για διανομή κεταμίνης.

Δρ. Salvador Plasencia: Κατηγορείται για διανομή κεταμίνης, για τροποποίηση και πλαστογράφηση εγγράφων ή αρχείων σχετικών με την ομοσπονδιακή έρευνα.

Eric Fleming: Ομολόγησε ένοχος για τη διανομή κεταμίνης και μία κατηγορία διανομής κεταμίνης που οδήγησε στον θάνατο. Στα δικαστικά έγγραφα, ο Fleming παραδέχτηκε ότι διακίνησε την κεταμίνη που προκάλεσε τον θάνατο του Πέρι και ότι απέκτησε την κεταμίνη από την πηγή του, την Sangha, διανέμοντας 50 φιαλίδια κεταμίνης στον προσωπικό βοηθό του Πέρι, Kenneth Iwamasa, εκ των οποίων τα μισά τέσσερις μέρες πριν τον θάνατο του Πέρι.

Kenneth Iwamasa: Ο προσωπικός βοηθός του Πέρι, που συνωμότησε με την Sangha, τον Fleming και τον Plasencia για την παράνομη προμήθεια και διανομή κεταμίνης στον Πέρι. Ομολόγησε ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο και παραδέχτηκε ότι επανειλημμένα χορήγησε κεταμίνη στον Πέρι χωρίς ιατρική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων πολλών ενέσεων την ημέρα του θανάτου του.

Δρ. Mark Chavez: Ιατρός που συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης. Στην συμφωνία του παραδοχής, παραδέχτηκε ότι πούλησε κεταμίνη στον Plasencia, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης που είχε αφαιρεθεί από την πρώην κλινική του.

Δείτε βίντεο, την συνέντευξη Τύπου της Αστυνομίας του Λος Άντζελες

Η έκθεση του ιατροδικαστή

Ο ηθοποιός είχε βρεθεί αναίσθητος τον Οκτώβριο του 2023 μέσα σ’ ένα τζακούζι στην κατοικία του στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Αντζελες, ο ηθοποιός πέθανε από τις «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης».

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ηθοποιός έδινε για δεκαετίες μάχη με το αλκοόλ και τις ουσίες, ήταν «σε θεραπεία με κεταμίνη» και η πιο πρόσφατη θεραπεία του ήταν περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν από τον θάνατό του.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του όταν πέθανε δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης που ακολουθούσε, δεδομένου ότι η δράση του φαρμάκου διαρκεί τρεις έως τέσσερις ώρες, ή και λιγότερο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.