5 το πρωί: Ο θάνατος της 8χρονης στη Χαλκιδική – Η πολιτική κόντρα για τις φωτιές – Η ουκρανική προέλαση

Από πνιγμό πέθανε το 8χρονο κορίτσι στη Χαλκιδική, ενώ διαπιστώθηκε πως οι πισίνες της κατασκήνωσης δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Την ίδια στιγμή, κλιμακώνεται η πολιτική κόντρα με φόντο την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική τις προηγούμενες μέρες.

1

Ανακλήθηκε η άδεια της πισίνας όπου πνίγηκε η 8χρονη στην Χαλκιδική

  • Δύο συλλήψεις: Μετά τη 19χρονη ομαδάρχισσα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και του 34χρονου αρχηγού της κατασκήνωσης, ο οποίος οδηγήθηκε στο ΑΤ Κασσάνδρας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Με προφορική εντολή του εισαγγελέα και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Παράλληλα, αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης στα πλαίσια του αυτοφώρου.
  • Η ιατροδικαστική και τα σενάρια: Φως στα αίτια της τραγωδίας έριξε η ιατροδικαστική έκθεση που έδειξε ότι το κορίτσι πέθανε από πνιγμό. Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πώς η 8χρονη κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής και να βρει τραγικό θάνατο στην πισίνα. Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι το άτυχο κορίτσι, αμέσως μετά το φαγητό να πήγε στην πισίνα, ενώ το δεύτερο θέλει την 8χρονη να φεύγει από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης.
  • Τι διαπιστώθηκε από τον έλεγχο: Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των δύο πισινών εντός της κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Κασσάνδρας, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Σημειώνεται, επίσης, πως για το τρέχον έτος η εταιρεία δεν έχει προσλάβει ούτε ορίσει άτομο υπεύθυνο για τη συμμόρφωση της λειτουργίας των δύο κολυμβητικών δεξαμενών προς τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, ως όφειλε.
2

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη φωτιά στην Αττική

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

14 προσαγωγές για τον άγριο καυγά σε πλοίο της Τήνου

  • Η συμπλοκή: Καυγάς ξέσπασε μέσα σε επιβατηγό πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Τήνος – Ραφήνα την Τρίτη 13/8. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ένας επιβάτης έκανε παρατήρηση σε παρέα να μην κάνει φασαρία. Η ένταση γρήγορα κλιμακώθηκε, με αυτόπτες μάρτυρες να υποστηρίζουν ότι ένα από τα εμπλεκόμενα άτομα έβγαλε όπλο, εντείνοντας περαιτέρω την κατάσταση.
  • 14 προσαγωγές: Μέλη του πληρώματος επενέβησαν για να εκτονώσουν την κατάσταση και με εντολή του καπετάνιου, ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Τήνου, όπου έμεινε για αρκετές ώρες. Το λιμενικό σώμα σε συνεργασία με την αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 14 ατόμων στο λιμεναρχείο της Τήνου, εκ των οποίων οι 11 είναι Ρομά.
  • Απολογούνται την Τρίτη: Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, τα 11 άτομα, μεταξύ των οποίων 8 είναι Ρομά και 3 ημεδαποί, αφέθησαν προσωρινά ελεύθεροι και θα πρέπει να παρουσιαστούν στην εισαγγελία της Σύρου την Τρίτη 20/08 παρουσία δικηγόρων και μαρτύρων. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 292 του ποινικού κώδικα που αφορά την παρακώλυση συγκοινωνιών.
4

Συνεχίζεται η Ουκρανική προέλαση - Γιατί δεν μπορεί να τη σταματήσει η Ρωσία

  • Η προέλαση: Η αστραπιαία ουκρανική επίθεση σε ρωσικό έδαφος διανύει πλέον την ένατη ημέρα της και η Ρωσία όχι μόνο αδυνατεί να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά εμφανίζεται ανίκανη ακόμη και να σταματήσει την προέλαση. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας και ότι έχουν προωθηθεί σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων προς διάφορες κατευθύνσεις τις τελευταίες μέρες.
  • Η απάντηση: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι «απώθησε» ουκρανικές επιθέσεις που είχαν ως στόχο «διείσδυση εις βάθος» στην μεθοριακή περιοχή του Κουρσκ, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν συμβαίνει. Σύμφωνα με ανάλυση του BBC, ο λόγος που οι Ρώσοι αδυνατούν να περιορίσουν την επίθεση είναι πως η Ουκρανία διαθέτει καλύτερες πληροφορίες, μεταξύ άλλων από τους δυτικούς συμμάχους, και καλύτερα εκπαιδευμένους στρατιώτες.
  • Η «ουδέτερη ζώνη»: Παράλληλα, η Ουκρανία θέλει να δημιουργήσει μια «ουδέτερη ζώνη» στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία έχει διεισδύσει. «Η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στην περιοχή του Κουρσκ είναι ένα μέτρο που έχει ως στόχο να προστατευθούν οι μεθοριακές κοινότητες από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς του εχθρού» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ίχορ Κλιμένκο, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.
5

Η Ρεάλ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ - Στην ευρωπαϊκή «αρένα» ΠΑΟ και ΑΕΚ

  • Ο τελικός: Ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε με τo καλησπέρα λογαριασμό στη Ρεάλ και η «Βασίλισσα» επικράτησε της Αταλάντα με σκορ 2-0 στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, κατακτώντας το UEFA Super Cup 2024.
  • Ο Παναθηναϊκός: Ανατροπή ψάχνει ο Παναθηναϊκός σήμερα, απέναντι στον Άγιαξ στην Ολλανδία, για τα προκριματικά του Europa League, καθώς είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ με 0-1. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:15.
  • H AEK: Από την πλευρά της, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Νόα στις 20:30 στην OPAP Arena με στόχο και εκείνη να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα για τα προκριματικά του Conference League.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.