Νέος συναγερμός για επίθεση από τον Λίβανο ήχησε αργά το βράδυ της Τρίτης (13/8) στο βόρειο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τρεις σειρές επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσεων, με την πρώτη να στοχεύει μια τοποθεσία στους κατεχόμενους λόφους Kfarchouba.

Ένα δεύτερο μπαράζ ρουκετών κατευθύνθηκε σε «μια ανάπτυξη ισραηλινών εχθρικών στρατιωτών στην τοποθεσία Jal al-Deir» και ένα τρίτο στόχευσε ένα στρατιωτικό αρχηγείο στο Meron.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 15 ρουκέτες εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο, οι οποίες, όπως είπε, έπεσαν σε ανοικτές περιοχές και δεν προκάλεσαν θύματα.

Επίσης, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον δύο εκτοξευτών ρουκετών που ήταν έτοιμοι να βάλουν κατά ισραηλινών θέσεων από τον νότιο Λίβανο.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ορισμένες από τις ρουκέτες να εξουδετερώνονται από το Iron Dome.

Επίθεση και σε βάση των ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης (13/8) στο στόχαστρo μπήκε και η αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο κοίτασμα αερίου Κονόκο στο Ντέιρ αλ Ζορ της βορειοανατολικής Συρίας.

Τα βλήματα που εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση της βάσης δεν έπληξαν την εγκατάσταση, λένε δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Μια πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι μια υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή στόχευσε τη βάση με έξι οβίδες, οι οποίες έπεσαν όλες κοντά στην αμερικανική βάση, προσθέτοντας ότι η αμερικανική συμμαχία απάντησε στην επίθεση με πυροβολικό.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αναφέρει ότι τα βλήματα δεν έπληξαν τη βάση και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.