Ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/8) στον εναέριο χώρο της γαλλικής νομαρχίας Μερτ-ε-Μοζέλ, ανατολικά του Παρισιού, όπως ανέφερε σχετικώς η νομαρχία σε δελτίο τύπου που εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πηγές της Le Parisien από την Πολεμική Αεροπορία, πρόκειται για δύο Rafale από τη μοίρα μετασχηματισμού της αεροπορικής βάσης Σεν-Ντιζιέ.

Ένας από τους πιλότους εκτινάχθηκε από τη θέση του πριν από την πρόσκρουση των δύο αεροπλάνων. Είναι σώος και χωρίς να έχει τραυματιστεί. Αντιθέτως ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος πιλότος που επέβαιναν στο δεύτερο εξακολουθούσαν να αγνοούνται και ν’ αναζητούνται.

Την πληροφορία για τη σύγκρουση των πολεμικών αεροσκαφών επιβεβαίωσε ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων, Σεμπαστιάν Λεκορνί, με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Στη σχετική ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, η νομαρχία Μερτ-ι-Μοζέλ ανέφερε ότι «το επιχειρησιακό κέντρο του τμήματος ενεργοποιείται για την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων για τον συντονισμό της έρευνας». Προέτρεψε στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να σεβαστούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Οι επιχειρήσεις αναζήτησης των πιλότων άρχισαν από την ομάδα χωροφυλακής, την υπηρεσία πυροσβεστικής και διάσωσης, το εθνικό δασαρχείο και την ADRASEC (εθνική ομοσπονδία ραδιοερασιτεχνών που υπηρετούν την πολιτική ασφάλεια)», επισημάνθηκε τέλος στο δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο στρατός και οι αρχές θα ενημερώσουν για τα αίτια του ατυχήματος.