Από την 1η Ιουνίου στη 14η Αυγούστου. Προτού συμπληρωθούν 75 ημέρες από το βράδυ που η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά στα χρονικά, χάρη στο 2-0 επί της Ντόρτμουντ, το «Γκόρσκι» της Βαρσοβίας φιλοξενεί τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup.

Αντίπαλος των «μερένγκες» η τροπαιούχος του Europa League Αταλάντα, η οποία δέκα ημέρες νωρίτερα είχε κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της – πρώτο μετά το 1963 (Κύπελλο Ιταλίας).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το MEGA στις 22:00.

Η πρώτη του Εμπαπέ με τα λευκά

Φυσικό είναι οι προβολείς να πέφτουν στο στρατόπεδο της «βασίλισσας» με δεδομένο ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τα λευκά, συνθέτοντας μια galactico τριάδα δίπλα στον Βραζιλιάνο Βινίσιους και στον Άγγλο Μπέλινγχαμ.

Με τη μετακίνησή του στο «Μπερναμπέου» ο Γάλλος σούπερ σταρ έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και πλέον ελπίζει πως θα κατακτήσει όσους τίτλους δεν κατάφερε τόσα χρόνια με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αντιθέτως δεν θα είναι διαθέσιμος ο Καμαβινγκά που τραυματίστηκε.

Η Ρεάλ διεκδικεί το έκτο Super Cup

Με στόχο να αφήσει πίσω της τόσο την Μπαρτσελόνα όσο και τη Μίλαν των πέντε κατακτήσεων, η Ρεάλ Μαδρίτης κυνηγά το έκτο τρόπαιο του θεσμού που από το 1998 ως το 2012 είχε ως σταθερή έδρα το «Λουί Ντε» του Μονακό. Μέχρι τότε και για 25 χρόνια ο τελικός ήταν διπλός.

Από το 2013 η τοποθεσία αλλάζει διαρκώς προκειμένου κι άλλες πόλεις της Ευρώπης να έχουν τη δυνατότητα απόλαυσης ενός τόσο σπουδαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού. Διαδοχικά έχει φιλοξενηθεί σε Πράγα, Κάρντιφ, Τιφλίδα, Τροντχάιμ, Σκόπια, Ταλίν, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Μπέλφαστ και Ελσίνκι.

Πέρυσι ο τελικός του Super Cup 2023 διεξήχθη με τεράστια επιτυχία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και νικήτρια αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Επιβλήθηκε 5-4 της Σεβίλλης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα πέναλτι ύστερα από το 1-1 στα πρώτα 90 λεπτά. Από το 2023 η παράταση έχει καταργηθεί και σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο οι δύο ομάδες περνούν αυτομάτως στη «ρώσικη ρουλέτα».

«Θα είναι δύσκολο όπως πάντα γιατί είναι η αρχή της σεζόν. Αλλά πάμε με κάθε σιγουριά και πεποίθηση, έχοντας κατά νου όλες τις προκλήσεις. Η Αταλάντα αξίζει να είναι εκεί γιατί έκανε μια καταπληκτική διαδρομή στο Europa League, αποκλείοντας κορυφαίες ομάδες όπως η Λίβερπουλ. Κατάφεραν να κερδίσουν τέτοια παιχνίδια εύκολα, ακόμα και τον τελικό» τόνισε ο Αντσελότι.

Η Αταλάντα πηγαίνει για νέα έκπληξη

Η φιναλίστ Αταλάντα είναι αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αλλά δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος χάρη στο τακτικό χάος του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι που προκαλεί στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιταλός προπονητής σημείωσε στις δηλώσεις του: «Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Αταλάντα, για το Μπέργκαμο, για την ιστορία της περιοχές. Παίζουμε απέναντι στον κορυφαίο σύλλογο του κόσμου, απέναντι στην ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια. Να παίξουμε έναν τέτοιο τελικό γι’ αυτό το τρόπαιο απέναντι σε έναν τόσο σημαντικό σύλλογο θα ήταν αδιανόητο μέχρι πρόσφατα».

Ο τεχνικός της Αταλάντα δεν υπολογίζει στον λαβωμένο Σκαμάκα.