Ένα παιδί από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού «έδεσε» στο λιμάνι του. Ο Παναγιώτης Ρέτσος επέκτεινε τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» και δεσμεύτηκε με νέο συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2028.

Ο Ρέτσος, Τάκης για φίλους και συμπαίκτες, πέρασε το κατώφλι του Ρέντη σε πολύ νεαρή ηλικία, έκανε ντεμπούτο μικρός, αποτέλεσε την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του κλαμπ, όταν παραχωρήθηκε στη Λεβερκούζεν, και σήμερα είναι από τους στυλοβάτες στην άμυνα. Επέστρεψε, αμφισβητήθηκε, πείσμωσε, καθιερώθηκε και ήταν ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μεντιλίμπαρ στα παιχνίδια που χάρισαν την πιο λαμπερή επιτυχία της: την κατάκτηση του Conference League.

Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του συλλόγου στον 26χρονο αμυντικό ήταν ούτως ή άλλως δεδομένη κι αποδείχθηκε στην πράξη. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν στον Ρέτσο πρόταση για ένα νέο συμβόλαιο κι εκείνος αποδέχθηκε την προοπτική να γίνει αιώνιος κάτοικος Πειραιά ολοκληρώνοντας ένα σενάριο που έχει αρχίσει να γράφει για δεκαπέντε χρόνια.