Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική της 8χρονης – Ελεύθερος ο αρχηγός

Φως στα αίτια της τραγωδίας στην Χαλκιδική έρχεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση - Το πόρισμα και τα ερωτήματα.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι το κορίτσι πέθανε από πνιγμό στην πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 34χρονο υπεύθυνο της κατασκήνωσης και την 19χρονη ομαδάρχισσα, στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι. Και οι δύο είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου, όταν το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ αλλά δεν κατάφερε να το επαναφέρει και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πώς η 8χρονη κατάφερε να ξεφύγει της προσοχής και να βρει τραγικό θάνατο στην πισίνα. Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι το άτυχο κορίτσι, αμέσως μετά το φαγητό να πήγε στην πισίνα, ενώ το δεύτερο θέλει την 8χρονη να φεύγει από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.», την Τρίτη, αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που κλήθηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την άτυχη 8χρονη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος», αναφέρει η εταιρεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.