Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα για το πώς πέθανε το παιδί» λέει ο πατέρας της 8χρονης

Πραγματογνωμοσύνη ζήτησε ο εισαγγελέας στον χώρο της πισίνας στην Κρυοπηγή, όπου συνέβη ο πνιγμός της 8χρονης - Θέλει να διαπιστώσει τις συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη των παιδιών.

Απαντήσεις για τον θάνατο της κόρης του ζητά ο πατέρας της 8χρονης η οποία πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Όπως τόνισε ο ίδιος στον Alpha, δεν τους έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση για το περιστατικό.

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα» τόνισε.

Δείτε βίντεο:

Ελεύθεροι οι 2 συλληφθέντες – Αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος

Παράλληλα, εκτός από τη σύλληψη της ομαδάρχισσας και του αρχηγού της κατασκήνωσης -που αφέθηκαν ελεύθεροι- η Αστυνομία αναζητά και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Μετά την 19χρονη ομαδάρχισσα αφέθηκε ελεύθερος και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης, ο οποίος κατηγορείται και αυτός για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

Τι λένε οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης

Υπενθυμίζεται ότι δώδεκα ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Πρόκειται για την “Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.” που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Η εταιρεία παρουσιάζει συνοπτικά όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

«Στείλαμε το παιδί να χαρεί και το έφεραν πίσω νεκρό»

Την ίδια ώρα, η γιαγιά της 8χρονης, συγκλονίζει:

«Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά» μεταδίδει το thesstoday.gr.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.