Περιορίστηκε η φωτιά στη Λάρισα – Μαύρος ο ουρανός από τους πυκνούς καπνούς

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς ξέσπασε σε χώρο αποθήκευσης υλικών στo Ομορφοχώρι Λάρισας - Προειδοποίηση από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των πυκνών καπνών

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/8) στη Λάρισα και συγκεκριμένα σε χώρο αποθήκευσης υλικών στην περιοχή Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.  Αυτή τη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεση 12 υδροφόρα, ένα όχημα του Δήμου, πέντε τζιπάκια, ένα χωματουργικό, καθώς και ένα ελικόπτερο από αέρος.

Τέλος, ανά διαστήματα σημειώνονται εκρήξεις από υλικά και εγκαταστάσεις που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, οι οποίες όμως δεν προκαλούν μεγάλη ανησυχία στις αρχές που φαίνεται ότι ελέγχουν την κατάσταση.

Στο σημείο βρίσκεται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στη Λάρισα

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πιθανότατα η πυρκαγιά ξέσπασε από αυτανάφλεξη υλικών μέσα στο χώρο αποθήκευσης ανακυκλώσιμων.

Οι άνθρωποι της επιχείρησης δεν πρόλαβαν να περιορίσουν τη φωτιά, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι ακριβώς καίγεται εντός του συγκεκριμένου χώρου (εκτιμάται ότι υπάρχουν πλαστικά, γυαλιά, όπως ενδεχομένως και ξυλεία).

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στον δρόμο Λάρισας – Συκουρίου, με δυνάμεις της Αστυνομίας να ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων.

Ταυτόχρονα, στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά

Οι μαύροι καπνοί είναι ορατοί από χιλιόμετρα μακριά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.