Αποφασισμένη να απαντήσει στην πίεση που δέχεται από την αντιπολίτευση για τη φωτιά στην Αττική εμφανίζεται η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει διατεθειμένο να απαντήσει στο γάντι που της έριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση για τις φωτιές του Αυγούστου στην Αττική.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο. Όταν, δηλαδή, περάσει η ένταση που υπάρχει αυτές τις ημέρες και οδεύουμε προς τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Έτσι, όπως λέγεται, θα μπορέσει να υπάρξει ένας απολογισμός στη βάση στοιχείων και πραγματικών δεδομένων. Να γίνει δηλαδή μια συζήτηση επί της ουσίας και όχι μια συζήτηση με πολιτικές κορώνες και τσιτάτα.

Η συζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά τις 28 Αυγούστου, οπότε αρχίζουν εκ νέου οι εργασίες της Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σφυρίζει κλέφτικα

Με αφορμή τα όσα διεμήνυσαν κυβερνητικοί κύκλοι το πρωί της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σε ανακοίνωσή του πως «η κυβέρνηση «σφυρίζει κλέφτικα» τη στιγμή που επί δύο ημέρες έχουν ζητηθεί «συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση των εναέριων μέσων στην πυρκαγιά της Αττικής».

«Για στοιχεία μιλούν, στοιχεία ζητάμε. Να τα δώσουν εγκαίρως, για να έχουμε όλοι τα ακριβή δεδομένα» επισημάνθηκε επίσης στο κείμενο που μοιράστηκε από την Κουμουνδούρου.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως ζητά:

  • «από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 13/8».
  • «αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος «Engage» σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα».
  • «να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου».

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται την αλήθεια και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για τα συγκεκριμένα στοιχεία» ξεκαθάρισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.