«Σκίστε τα πτυχία και πετάξτε τις εγκυκλοπαίδειες. Έχουμε υφυπουργό Μετανάστευσης που έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα», προέτρεψε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καυτηριάζοντας τοποθετήσεις της Σοφίας Βούλτεψη για τη φωτιά στην Αττική.

Βούλτεψη: Οι φωτιές μπήκαν μέσα στο Τολέδο

Το πρωί της Τετάρτης (14/8) η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παραβρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για τη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «δόθηκε μεγάλη μάχη, δεν είναι τα πράγματα όπως παλιά, βελτιωνόμαστε».

Ανέφερε επίσης ότι «η ανομβρία έχει δημιουργήσει ειδικές συνθήκες για τις μέγα πυρκαγιές. Την προηγούμενη εβδομάδα καιγόταν όλη η κεντρική Ισπανία, οι φωτιές μπήκαν μέσα στο Τολέδο. Αυτές οι μεγα-πυρκαγιές έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, γιατί τροφοδοτούνται από το πολύ ξηραμένο έδαφος, δημιουργούν γλώσσες. Σβήνουν οι πυροσβέστες την αρχή και μέχρι να πάνε στην ουρά επιστρέφουν γιατί ανάβει ξανά η αρχή».

Προτού προσθέσει η κα Βούλτεψη πως «χθες ανακοινώθηκε ότι είχε ρεκόρ χειμερίας ζέστης στην Ανταρκτική. Στο πιο ψυχρό μέρος του κόσμου. Είναι πυρκαγιές από την Κίνα ως τον Καναδά. Απ’ τον Καναδά περνάνε οι φωτιές τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Αν κάποιος που είναι πολύ ειδικός τη λέει mega και εγώ την λέω micromega, αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ τη θεωρώ mega πάντως, με βάση τα δεδομένα».

«Τώρα και ειδική για τις πυρκαγιές»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με βιτριολικό τρόπο τα όσα ειπώθηκαν στο πλατό από το στέλεχος της κυβέρνησης. Κατά την Κουμουνδούρου «η κα. Σοφία Βούλτεψη πρόσφατα διέπρεψε ως «ταξιδιωτικός πράκτορας», δηλώνοντας ότι όσοι ζορίζονται με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορούν να πάνε στο χωριό τους για διακοπές, αντί σε κάποιο νησί.

Τώρα διαπρέπει ως ειδική για τις πυρκαγιές. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την πυρκαγιά στην Αττική μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για «μεγαπυρκαγιά» από αυτές που «έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, δηλαδή έχουν μια συμπεριφορά περίεργη». Κι όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι πυρομετεωρολόγοι που εμφανίστηκαν στην εκπομπή δεν την θεώρησαν μεγαπυρκαγιά, η κ. Βούλτεψη δεν δίστασε να πει ότι «εγώ τη θεωρώ μέγα πάντως». Έτσι εξηγείται γιατί «διαπρέπει» το επιτελικό κράτος – ανέκδοτο, του κ. Μητσοτάκη».

Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «αν πάντως η πρόθεση της ΝΔ είναι να εκνευρίσει περισσότερο τους πολίτες, η επιλογή της κας. Βούλτεψη είναι ιδανική».