Στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι φιλοξενούνται τα τρία τουρκικά πυροσβεστικά αεροπλάνα που έφτασαν στη χώρα μας προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, μετά την μεγάλη πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική. Πρόκειται για τρία αεροσκάφη Air Tractor ενώ μαζί τους επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Sikorsky.

Οι Τούρκοι τέθηκαν ήδη στην διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον συντονισμό της οποίας πραγματοποιούν πτήσεις επιτήρησης αλλά και ρίψεις νερού στα εναπομείναντα «καντηλάκια» της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από τον Βαρνάβα.

Παράλληλα στο αεροδρόμιο Τατοΐου έφτασαν και δυνάμεις πυρόσβεσης από την Ιορδανία με δύο αεροσκάφη ίδιου τύπου και ένα ελικόπτερο.

Οι παραπάνω ξένες δυνάμεις κατέφθασαν μετά το ελληνικό αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) για παροχή συνδρομής. Σημειώνεται ότι στο στο αίτημα έχουν ανταποκριθεί θετικά ήδη Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Σερβία και Ρουμανία.

Πέραν των εναέριων μέσων έχουν φτάσει στη χώρα μας και 200 άτομα από τη Γαλλία με 28 υδροφόρα οχήματα,  44 άτομα από τη Ρουμανία με 4 υδροφόρα οχήματα και 35 άτομα από τη Σερβία με 10 οχήματα.