Γευστικοί, παραδοσιακοί και εύκολοι στην προετοιμασία ρεβιθοκεφτέδες
Σήμερα φτιάχνουμε ένα νόστιμο, θρεπτικό και δημοφιλές πιάτο της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Φτιαγμένοι από αλεσμένα ρεβίθια και αρωματικά βότανα, οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για ορεκτικό, κύριο πιάτο ή ακόμα και σνακ.
Σήμερα φτιάχνουμε ένα νόστιμο, θρεπτικό και δημοφιλές πιάτο της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Φτιαγμένοι από αλεσμένα ρεβίθια και αρωματικά βότανα, οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για ορεκτικό, κύριο πιάτο ή ακόμα και σνακ.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
70λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-5 μερίδες
- 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/3 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε χλιαρό αλατισμένο νερό. Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο) και τα μυρωδικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, να βγάλει τα υγρά του.
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε στο μείγμα το αλεύρι, αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός – αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον. Τον αφήνουμε λίγη ώρα να ξεκουραστεί.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, αφήνουμε προσεκτικά κουταλιές από το μείγμα.
Τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μικρά Μυστικά
Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο πριν βάλετε το αλεύρι για να βγάλει τα υγρά του και να μην πανιάσουν οι ρεβιθοκεφτέδες.