Την τελευταία πνοή του άφησε ο παλαίμαχος παίκτης και προπονητής Λάζαρος Λέσιτς.

Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 1939 στα Σκόπια, ο «Νίντζα» του γιουγκοσλάβικου μπάσκετ απέκτησε πάρα πολύ νωρίς την ιδιότητα του προπονητή και δουλεύοντας από το 1962 στη Ραμποτνίτσκι έχτισε σιγά σιγά το όνομά του.

Εργάστηκε ακολούθως στην Μπόρατς Τσάτσακ, στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, στη Βοϊβοντίνα και στη ΜΖΤ Σκοπίων

Στην Ελλάδα συνδέθηκε με τον παντοδύναμο Άρη των Γκάλη – Γιαννάκη, καθώς υπήρξε συνεργάτης του αλησμόνητου κόουτς Γιάννη Ιωαννίδη και μετά την αποχώρησή του ανέλαβε πρώτος προπονητής, παρέα με τον Μιχάλη Κυρίτση. Επί των ημερών του μάλιστα οι «κίτρινοι» κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημα της αυτοκρατορίας τους (1991) και διεκδίκησαν την πρόκρισή τους σε τέταρτο διαδοχικό Final Four του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ο Λέσιτς ήταν χαρακτήρας έξω καρδιά και ιδιαίτερα επικοινωνιακός, που «δούλευε» πολύ με την ψυχολογία των παικτών του και χρησιμοποιούσε το πλούσιο χιούμορ του για να φτιάχνει το κλίμα. Ταυτόχρονα όμως ήταν κι ένας δάσκαλος της μεγάλης των πλάβι σχολής που δεν στερείτο αυστηρότητας.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και απεβίωσε νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατική θεραπείας κλινικής.

Πέρυσι ο Λάζαρος Λέσιτς είχε βραβευτεί με το «Μετάλλιο Τιμής» από την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας για την προσφορά του στον εγχώριο αθλητισμό.

Το «αντίο» του Άρη

Η ΚΑΕ Άρης έγραψε στην ανάρτησή της: «Ο Λάζαρος πήγε να συναντήσει τον Γιάννη για να κοουτσάρουν ξανά μαζί τον ΑΡΗ από ψηλά. Ο Λάζαρος δεν είναι πια εδώ, αλλά δε θα «φύγει» ποτέ. Θα είναι πάντα στην καρδιά και την ψυχή μας. Η οικογένεια του ΑΡΗ πενθεί. Από σήμερα είναι πιο φτωχή. Λάζαρε Λέσιτς, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Σούμποτιτς τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία τους από τα κοινά χρόνια τους στον Άρη.