Ο Δικέφαλος κρατούσε ως το 96′ μια πολύτιμη πρόκριση, όμως ένα γκολ – ανέκδοτο, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί η Μάλμε με το 4-3 πήρε το εισιτήριο για τα play off. Oι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν στο Europa αντιμετωπίζοντας το νικητή του Τσέλιε – Σάμροκ Ρόβερς.

Ο Νανάσι άνοιξε το σκορ στο 10′, με τον Τάισον να απαντάει με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 21′. Ο Κουλιεράκης πέτυχε το γκολ της ζωής του, με σουτάρα από τα 30 μέτρα στο 43′.

Ο Νανάσι έπιασε στον ύπνο τον Δικέφαλο για να ισοφαρίσει στο 45′, αλλά ο Ζίβκοβιτς με φανταστικό πλασέ στο 45+4′ έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν να διαχειρίζεται το προβάδισμα, αλλά η κόντρα στον Ζέτερστορμ μετά από απομάκρυνση του Καμαρά στο 90+6′ έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, οι Σουηδοί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, με τον Κρίστιανσεν να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 99′, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Ο πρώτος αγώνας των playoffs του Europa League θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα στις 22 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς επτά μέρες αργότερα στις 29 Αυγούστου.

Το ματς

Η Μάλμε ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και νωρίς μάλιστα πήρε προβάδισμα, εκμεταλλευόμενη αμυντική αδράνεια του Δικεφάλου. Μετά από εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά, ο Γιάνσον έβγαλε κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι, ο Νανάσι προσπέρασε τον Σάστρε και με το κεφάλι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 10ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συνέλθει άμεσα, κρατώντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και δικαιώθηκε στο 21ο λεπτό από μία στατική φάση. Ο Τάισον εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε τα τέλεια φάλτσα και κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ του τερματοφύλακα της Μάλμε.

Ο Δικέφαλος επτά λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία για να πετύχει το δεύτερο γκολ, με τον Τόμας να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Ντάχιν. Εκεί που ο ρυθμός φαινόταν να έχει πέσει, ο Κουλιεράκης έβαλε το γκολ της ζωής του, χωρίς υπερβολή. Στο 43ο λεπτό, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ εξαπέλυσε βολίδα από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι της εστία του Μάλμε. Ένα γκολ ποίημα.

Η σουηδική ομάδα δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να χαρεί το επίτευγμά του. Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Νανάσι έκανε με τη μία το πλασέ, ο Κοτάρσκι φάνηκε να ελέγχει την γωνία του, από το δεξί η μπάλα χτύπησε στο αριστερό του χέρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2 στο 45′.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, μπόρεσε ξανά να πάρει προβάδισμα, πάλι με υπέροχο γκολ. Στο 45+3′ ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα δεξιά της περιοχής, έκανε το εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό και με ιδανικό τρόπο έκανε το 3-2 για τον Δικέφαλο.

Η Μάλμε κράτησε την μπάλα στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρουςκ, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε την μεγάλες στιγμές. Στο 57′ ο Μουργκ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουλιεράκης ξεμαρκαρίστηκε, έβαλε το πόδι του και ο τερματοφύλακας κατάφερε να την διώξει σε κόρνερ. Αμέσως μετά, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Μουργκ, με τον Αυστριακό να αστοχεί από θέση τετ α τετ.

Οι Σουηδοί αντέδρασαν με δύο τελικές, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να ισοφαρίσουν τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος διαχειριζόταν το προβάδισμά του. Δεν απειλούσε και δεν απειλούνταν. Η Μάλμε γέμιζε την περιοχή του Δικεφάλου και προσπαθούσε να φτάσει στο πολύτιμο γκολ.

Όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει μπροστά, αλλά η ζημιά έγινε στο 90+6′ με απίστευτο τρόπο. Οι Σουηδοί εκτέλεσαν φάουλ από τα αριστερά, γεμίζοντας προς την περιοχή. Ο Κοτάρσκι έκανε τριπλή απόκρουση, ο Καμαρά πήγε να καθαρίσει, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ζέτερστορμ και κατέληξε στα δίχτυα. Κάπως έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι Σουηδοί είχαν το πάνω χέρι στο έξτρα μισάωρο, ελέγχοντας την κατοχή. Στο 94′ προειδοποίησαν με τον Μπόλιν και πέντε λεπτά αργότερα κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ζέτερστορμ τροφοδότησε εξαιρετικά με κάθετη πάσα τον Κρίστιανσεν, εκείνος πέρασε τον Κοτάρσκι και βρήκε δίχτυα.

Ο Δικέφαλος, όπως ήταν φυσικό, θέλησε να αντιδράσει. Έτσι, μετά από 41 λεπτά είχε την πρώτη του κεφαλιά με άστοχη κεφαλιά του Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τις γραμμές του και έτσι η Μάλμε βρήκε χώρους, κυρίως με τον Άλι. Ο Κοτάρσκι και άλλη μία φορά το δοκάρι κράτησαν τους Θεσσαλονικείς όρθιους, όμως το πολυπόθητο γκολ ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ και έτσι οι ασπρόμαυροι οδηγήθηκαν σε αποκλεισμό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Καμαρά, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον
ΜΑΛΜΕ: Ντάχιν, Στρίγκερ, Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς, Πένια, Γιόνσεν, Νανάσι, Τελίν, Μπότχαϊμ