Οι εικόνες της καταστροφής μετά την φωτιά στην βορειοανατολική Αττική

Πολλές περιοχές στην Αττική έγιναν στάχτη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Βαρνάβα και εξαπλώθηκε σε διάφορα σημεία, όπως Πεντέλη, Γραμματικό, Χαλάνδρι, Γέρακα, Διόνυσο και Βριλήσσια - Συγκλονιστικές εικόνες από την επόμενη ημέρα.

Η φωτιά στην Αττική είναι ακόμα μία μεγάλη καταστροφή για τη Βορειοανατολική περιοχή του λεκανοπεδίου. Ο πρώτος απολογισμός δείχνει το μέγεθός της. Χιλιάδες εκτάσεις γης κάηκαν, περιουσίες χάθηκαν στην πύρινη λαίλαπα και μία γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής από την περιοχή του Βαρνάβα και μέχρι και το πρωί της Τρίτης υπάρχουν ενεργές εστίες σε πολλές περιοχές. Νέα και Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδίου και Πάτημα Βριλησσίων, Μαραθώνας, Γραμματικός είναι μερικές από τις περιοχές που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Κάτοικοι και πυροσβέστες επιχειρούσαν με όλες τους τις δυνάμεις να περιορίσουν τη ζημιά και να σώσουν ό,τι μπορούν. Σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφεραν, σε άλλες η δύναμη των πύρινων γλωσσών ήταν μεγαλύτερη από τις ανθρώπινες προσπάθειες.

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες των ανθρώπων που μάταια έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ζωής, άλλοι με τα λάστιχα στα χέρια και άλλοι κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ένα σχολείο, ένα κλειστό γυμναστήριο και πολλές επιχειρήσεις κάηκαν ολοσχερώς. Το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» απειλήθηκαν από τις φλόγες.

Η μάχη με τη φωτιά ήταν άνιση και τα μέτωπα πολλά. Ο πρώτος απολογισμός είναι πολλές εκτάσεις, σπίτια, αυτοκίνητα, αλλά και ζώα που έγιναν στάχτη. Οι εικόνες της επόμενης μέρας δείχνουν τι απέμεινε.

Φωτογραφίες από τη μεγάλη καταστροφή

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.