Φωτιά στην Αττική: Πώς οι φλόγες έφτασαν εντός του αστικού ιστού

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε η φωτιά να μπει στον αστικό ιστό και να φτάσει μέχρι τον Γέρακα.

Τεράστια έκταση πήρε η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στον Βαρνάβα. Φυσικά αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο κατάφερε να φτάσει μέχρι τον αστικό ιστό προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Γέρακα, ενώ μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος, αναφέρθηκε στον τρόπο που η φωτιά κατάφερε να φτάσει τόσο χαμηλά. Για αυτό το λόγο στάθηκε στο ρέμα του Βριλησσού από το οποίο η πυρκαγιά βρήκε το έδαφος για να μπει στον αστικό ιστό.

«Δρουν οι δυνάμεις οι δικές μας και η Πυροσβεστική προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Ήταν τεράστιο το μέτωπο και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία πάρθηκε απόφαση να εκκενωθεί το Πάτημα γιατί φαινόταν ότι η ένταση φωτιάς ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να κρατηθεί. Εμείς είμαστε πάνω, όλοι οι φορείς και τα μέσα που έχουμε. Δεν μπορούσε να σταματήσει η φωτιά στα όρια του δήμου, μπήκε η φωτιά από την Πεντέλη στο ρέμα του Βριλισσού και από εκεί κατέβηκε στην οδό Αναπαύσεως, είχε γίνει η εκκένωση και την φωτιά την σταματήσαμε επί της Αναπαύσεως και Ηρακλείτου», είπε ο κ. Ρούσσος.

Στη συνέχει ανέφερε: «Το σήμα δόθηκε στις 2 το μεσημέρι. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκκένωσης όλα τα σπίτια ήταν κλειστά στο Άνω Πάτημα. Δεν γνώριζα για την γυναίκα ότι αγνοείτο, ότι έλειπε από την επιχείρηση. Ο Δήμος δεν κάνει πυρόσβεση. Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με όλα τα οχήματα, με εθελοντές, εργαζόμενους, αιρετούς βοηθούσαν την πυροσβεστική να κάνει κατάσβεση. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες».

«Η φωτιά που ξεκινάει από τον Βαρνάβα διασχίζει 3 βουνά για να φτάσει στην Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι, ουδείς μπορούσε να διανοηθεί, ήταν τεράστια φωτιά. Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να σωθεί ό,τι μπορούσε. Αργά το βράδυ μάθαμε την πληροφορία για την αγνοούμενη. Υπάρχει μια τεράστια συζήτηση που εκκρεμεί να γίνει γύρω από θέματα Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.