Ο θάνατος της 65χρονης γυναίκας στο Πάτημα Χαλανδρίου από τη φωτιά στην Αττική σκόρπισε θλίψη όσους τη γνώριζαν. Τόσο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όσο και συνάδελφοί της αναφέρθηκαν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της.

«Χάσαμε τη φίλη τη Νάντια, χάσαμε μια πολύ καλή φίλη και συνάδελφο», δήλωσε στην ΕΡΤ γείτονας της επιχείρησης. Δύο συνάδελφοί της που βρίσκονταν στο κτήριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά φέρονται να περιγράφουν πως «εμείς είδαμε τις φλόγες και αρχίσαμε να τρέχουμε, πηδήξαμε από έναν φράχτη. Της λέγαμε «ελάτε, ελάτε» και αυτή μας είπε «θέλω να πάρω ένα τηλέφωνο». Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο κ. Κλέαρχος μιλώντας στο MEGA διερωτούνταν «για ποιο λόγο δεν έφυγε» η γυναίκα.

«Η καταστροφή αυτή έγινε χθες το μεσημέρι. Πώς έμεινε εδώ η γυναίκα δεν ξέρω. Δεν μπόρεσε να φύγει, εγκλωβίστηκε; Δεν ξέρω πώς έγινε. Εγώ ενημερώθηκα στις 4 η ώρα για τη φωτιά αλλά δεν μπορούσα να ανέβω πάνω. Ήταν η αστυνομία εδώ. Πήρα τηλέφωνο μετά και ήρθε ένα πυροσβεστικό. Υπήρχε μία αδιαφορία από τα πυροσβεστικά. Για την κοπέλα ενημερώθηκα το βράδυ, όταν με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν συγγενείς της πού είναι. Τότε καταλάβαμε. Δούλευε 20 χρόνια σε εμάς. Ήταν παντρεμένη και είχε και δύο κόρες».

Δεν πρόλαβε να βγει

Η γυναίκα, ηλικίας 65 ετών, εργαζόταν στην επιχείρηση εμπορίας λουλουδιών στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Στρατονίκης. Την ώρα της φωτιάς οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βγήκαν από το κτίριο και κατά την καταμέτρηση έγινε αντιληπτή η απουσία της, ωστόσο δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Η απανθρακωμένη σορός της γυναίκας, εντοπίστηκε από πυροσβέστες στην τουαλέτα του κτιρίου όπου στεγάζεται η  βιοτεχνία, καθώς δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως από το φλεγόμενο κτίριο.

Πιθανολογείται πως η γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα στον χώρο της επιχείρησης όταν κατέρρευσε η στέγη.