ΣΥΡΙΖΑ: Πείτε μας πόσα εναέρια μέσα επιχειρούσαν για τη φωτιά στην Αττική

«Ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια» υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης παραθέτοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για χορήγηση του υλικού από το καταγραφικό σύστημα και το αρχείο των αδειών πτήσεων μετά την έναρξη της φωτιάς στην Αττική.

Τα πλήρη στοιχεία για τα εναέρια μέσα που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Αττική ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή από ρεπορτάζ Μέσων ενημέρωσης και μαρτυρίες κατοίκων αμφισβητείται ο αριθμός που δόθηκε τη Δευτέρα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

«Επειδή κατά την επίσκεψή μου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Τομεάρχη μας Συμεών Κεδίκογλου, προχώρησε στο παρακάτω επίσημο αίτημα. Γιατί ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης δημοσιεύοντας όλο το περιεχόμενο του αιτήματος προς τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

«Αξιότιμε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επίσκεψής μας, στις 12/08/2024, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου, όπου είχαμε ενημέρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από την έναρξη της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 32 εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Ωστόσο, τόσο από ρεπορτάζ σε μέσα ενημέρωσης, όσο και από μαρτυρίες κατοίκων, αμφισβητείται ο αναφερόμενος αριθμός των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν.

Για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού που δικαιούται να γνωρίζει, σας μεταφέρω, ως αρμόδιος Τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και προσωπικά του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, όπως μας χορηγηθεί το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους.

Προτιθέμεθα να ζητήσουμε τα στοιχεία και δια της κοινοβουλευτικής οδού, ωστόσο επειδή αυτή είναι μία πιο χρονοβόρα διαδικασία, ζητούμε άμεσες απαντήσεις που η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να γνωρίζει.

Ευχαριστώ και αναμένω,

Συμεών Κεδίκογλου
Βουλευτής Ευβοίας

Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ο Κασσελάκης στο μέτωπο της φωτιάς

Τη Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε βρεθεί σε σημεία που έκαιγε η μεγάλη φωτιά. Μια φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής και σε λιγότερο από 24 ώρες εξαπλώθηκε σε όλο το βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής, αφήνοντας πίσω της μια νεκρή γυναίκα και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.