Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε πως «μαζί με την Αττική, κάηκε οριστικά πλέον και το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη», αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά βορειανατολικά του λεκανοπεδίου.

«Ένα «επιτελικό» κράτος που έφερε τη φωτιά μέσα στον αστικό ιστό, γεγονός πρωτοφανές. Είναι σαφές ότι το δόγμα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας πρέπει να αλλάξει αφού, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται αναποτελεσματικό», σημείωσε στις δηλώσεις του.

«Πρέπει επίσης να σταματήσουν οι θεατρικού τύπου επισκέψεις του Πρωθυπουργού και των υπουργών στο Συντονιστικό. Αυτού του είδους οι πρακτικές προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, προσβάλουν και αυτούς που δίνουν τη μάχη για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα», τόνισε δε, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων και την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων. «Η πρώτη προτεραιότητα είναι τώρα η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους, η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν και στη συνέχεια η ανάληψη ευθυνών που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν από τη στιγμή που η φωτιά ξέφυγε και έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα ψέματα έχουν τελειώσει, οι πολίτες δεν θέλουν άλλες εξαγγελίες και λόγια», κατέληξε ο ίδιος.