Αθροιστικά 36 ήταν τα εναέρια μέσα που συμμετείχαν τη Δευτέρα στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Αττική, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Η ενημέρωση ήρθε ύστερα και από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια πληρέστατη αναφορά δεδομένου πως αμφισβητούνταν τα νούμερα που είχα δοθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Όπως έκανε γνωστό το Πυροσβεστικό Σώμα, σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων τις ημέρες της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα Αττικής, επιχείρησαν:

Στις 11 Αυγούστου – 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
Στις 12 Αυγούστου – 36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
Στις 13 Αυγούστου, από το πρώτο φως έως τις 13:00 – 20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)

Εκ των Πυροσβεστικής επισημάνθηκε ακολούθως πως τα εν λόγω εναέρια μέσα «επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους». Που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο».

Δόθηκε τέλος η διευκρίνιση πως «χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα» ως απάντηση στους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη πως ο ίδιος στο σύστημα είδε να πετούν μόνο τρία αεροσκάφη.

O πίνακας των πτήσεων το απόγευμα της 12ης