Φωτιά στην Αττική: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των πολιτών από την κυβέρνηση έκανε λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της πυρκαγιάς στην Β/Α Αττική

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα εναέρια αμέσα που επιχείρησαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί για μια ακόμα φορά να κρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, μετά από μια καταστροφή για την οποία έχει ακέραιη την ευθύνη.

Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιες Αρχές παραπληροφορούν συστηματικά την κοινή γνώμη σχετικά με τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στην πυρκαγιά που κατέστρεψε ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει κι ο λαλίστατος υπουργός Β. Κικίλιας να παραπλανά τους πολίτες, αλλά και τους πληγέντες για το επίμαχο θέμα.

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, είμαστε υποχρεωμένοι να επιμείνουμε στα αυτονόητα:

  • Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.
  • Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος «Engage» σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.
  • Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Στεκόμαστε στο πλάι όλων των πυροσβεστών που από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στη μάχη με αυτοθυσία, έχοντας να αντιμετωπίσουν την ανυπαρξία προετοιμασίας και σχεδιασμού, για τα οποία ευθύνεται πλήρως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τέρμα τα αστεία, οι υπεκφυγές και τα επικοινωνιακά τερτίπια. Οι πολίτες -και ειδικά όσοι/ες είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται- έχουν δικαίωμα να μάθουν όλη την αλήθεια τώρα.»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.