5 το πρωί: Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες στην ανατολική Αττική – Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή – Γυναικοκτονία στη Λαμία

Για δεύτερο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τη φωτιά στην Ανατολική Αττική, που εξαπλώθηκε ταχύτατα ως το Χαλάνδρι, τον Γέρακα και τον Μαραθώνα. Τραγική εξέλιξη ο εντοπισμός μιας απανθρακωμένης σορού στο Πάτημα Βριλησσίων.

1

Δύσκολη νύχτα στην ανατολική Αττική - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

  • Μάχη με διάσπαρτες εστίες: Μερική βελτίωση παρουσίασε αργά το βράδυ η πυρκαγιά που έκαιγε ανεξέλεγκτα στη βορειοανατολική Αττική, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Οι φλόγες έφτασαν μέσα στον αστικό ιστό καταστρέφοντας σπίτια και περιουσίες σε Γέρακα, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Διόνυσο, ενώ εκδόθηκαν δεκάδες μηνύματα εκκένωσης. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη, οι εγκαταστάσεις του οποίου σώθηκαν τελευταία στιγμή.
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα: Σε επιφυλακή βρίσκονται τρία νοσοκομεία, το Σισμανόγλειο, το Γεώργιος Γεννηματάς και το Σωτήρια, όπου έχουν μεταφερθεί δεκάδες άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Σημειώνεται πως χθες εκκενώθηκε το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια, το Παίδων Πεντέλης καθώς και το στρατιωτικό νοσοκομείο 414. Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, όλα τα δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας μεταφέρονται για αναχώρηση στο λιμάνι του Λαυρίου.
  • Μία γυναίκα νεκρή: Μετά τα μεσάνυχτα, πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένη σορό γυναίκας, εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης στο Πάτημα Βριλησσίων χωρίς να γίνει γνωστό εάν πρόκειται για την 60χρονη αγνοούμενη που αναζητούσαν οι συνάδελφοι της.
2

Προ των πυλών η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Έτοιμες δηλώνουν οι ΗΠΑ

  • Ο φόβος: Οι Αμερικανοί ανησυχούν ότι επίκειται συντονισμένη επίθεση της Χεζμπολάχ και του Ιράν κατά του Ισραήλ και έτσι ενισχύουν οι ΗΠΑ τη στρατιωτική παρουσία τους στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον στέλνει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή, το USS Abraham Lincoln, το οποίο θα προστεθεί στο USS Theodore Roosevelt, που βρισκόταν ήδη εκεί.
  • Η ετοιμότητα: Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προετοιμαστεί για τυχόν επιθέσεις του Ιράν και των συμμάχων του «αυτήν την εβδομάδα» εναντίον του Ισραήλ, τονίζοντας την ετοιμότητα των ΗΠΑ για αυτό το ενδεχόμενο.
  • Η διαφωνία: Την ίδια ώρα, ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κάνει όλο και πιο εμφανείς τις έριδες στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης αναφορικά με τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. «Ανοησίες» χαρακτήρισε τη δέσμευση Νετανιάχου για «απόλυτη νίκη» ο Γκαλάντ, «ο Γκάλαντ υιοθετεί το αφήγημα κατά του Ισραήλ, βλάπτοντας τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας για τους ομήρους» σχολίασε ο Νετανιάχου.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Γυναικοκτονία στη Λαμία - Τη σκότωσε και αυτοκτόνησε

  • Νέα υπόθεση γυναικοκτονίας: Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Παγκράτι της Λαμίας όταν ένας 67χρονος άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα την 60χρονη σύζυγο του τραυματίζοντας τη θανάσιμα. Στη συνέχεια, με το ίδιο όπλο, ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του.
  • Ειδοποίησαν οι γείτονες: Τους πυροβολισμούς άκουσαν γείτονες που ανησύχησαν κι έσπευσαν στην οικία του ζευγαριού, όπου αντίκρισαν τις σορούς μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η γυναίκα ήταν πεσμένη στο κρεβάτι έχοντα δεχθεί σφαίρα στο στήθος και ο δράστης και αυτόχειρας κείτονταν νεκρός στον καναπέ. Κατόπιν ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.
  • Τα αίτια της τραγωδίας: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος ζήλευε παθολογικά την 60χρονη γυναίκα του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό αν προηγήθηκε κάποιος καβγάς, πριν το φρικτό έγκλημα.
4

Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

5

«Σταματήσαμε την ουκρανική προέλαση» ισχυρίζονται οι Ρώσοι

  • Η ανακοίνωση: Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως εμπόδισε «απόπειρες διάτρησης» των ρωσικών αμυντικών γραμμών από ουκρανικές μονάδες με «τεθωρακισμένα» κοντά στις κοινότητες Ταλπίνο, Ζουράβλι και Όμπσι Καλόντεζ, περίπου τριάντα χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.
  • Ο στόχος: Από την πλευρά του, Ουκρανός αξιωματούχος ανέλυσε τον στόχο της επίθεση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του σε ρωσικό έδαφος, λέγοντας πως «ο σκοπός είναι να υπερεκτείνουμε τις θέσεις του εχθρού. Να του καταφέρουμε τις μέγιστες απώλειες. Να αποσταθεροποιήσουμε την κατάσταση στη Ρωσία (…) και να μεταφέρουμε τον πόλεμο στη ρωσική επικράτεια»
  • Η εικόνα: Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδαν σε δρόμους της ουκρανικής περιφέρειας Σούμι, που γειτονεύει με την Κουρσκ, δεκάδες ουκρανικά τεθωρακισμένα. Τα οχήματα, διαφόρων τύπων, φέρουν λευκό τρίγωνο, που προφανώς χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των δυνάμεων που παίρνουν μέρος στην επίθεση.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.