Μπαράζ επιθέσεων πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/8) η Χεζμπολάχ με ρουκέτες που εκτόξευσε από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

Όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά Μέσα στόχος ήταν η πόλη Ναχαρίγια. Σε βίντεο, που αναρτήθηκαν στα social media, διακρίνονται εκρήξεις, ενώ γίνεται λόγος για περισσότερες από 20 ρουκέτες που αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome.

Από τις εκρήξεις ξέσπασαν και φωτιές στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα από τις επιθέσεις.

Ανέλαβε την ευθύνη η Χεζμπολάχ

Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με τις ρουκέτες, ισχυριζόμενη ότι στόχευσε μια στρατιωτική βάση, σύμφωνα με την Al Mayadeen που συνδέεται με τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.

Δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες ώρες

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα του Σαββάτου (10/8) η Χεζμπολάχ χτύπησε ξανά με μπαράζ επιθέσεων το βόρειο Ισραήλ.

Η οργάνωση με βάση τον Λίβανο εξαπέλυσε επίθεση με drones και ρουκέτες στη Δυτική Γαλιλαία, υποστηρίζοντας ότι στόχο της ήταν στρατιωτική βάση κοντά στο Μαγκάρ.

Σύμφωνα με το Times Of Israel, στόχευσε τη βάση Μιχβέ Αλόν των IDF, η οποία, όπως ισχυρίζεται, χρησιμοποιείται από τον στρατό ως ορμητήριο και ως αποθήκη πυρομαχικών, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.