Ο Νίκος Ξηροκώστας, μια εμβληματική μορφή του οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ, δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Νικημένος στη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, απεβίωσε σήμερα Δευτέρα (12/8) σε ηλικία 50 ετών.

Ποιος ήταν ο Νίκος Ξηροκώστας

Ο Νίκος Ξηροκώντας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν στις 10 Σεπτεμβρίου του 1995 είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Άρης – ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνική. Εξαιτίας εκείνου του τραυματισμού του καθηλώθηκε έκτοτε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στον μοιραίο αγώνα του «Κλ. Βικελίδης» η αστυνομία είχε αποφασίσει να στοιβάξει τους οπαδούς της Ένωσης σ’ ένα κομμάτι της εξέδρας που χωρούσε πολλούς λιγότερους. Μεταξύ αυτών ήταν κι ο άτυχος Νίκος Ξηροκώστας, ένας νερός με το μακρύ μαύρο μαλλί και μουσάκι.

Η υποχώρηση του κιγκλιδώματος εξαιτίας των πιέσεων που υπήρξαν ήταν αυτή που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς η βαριά σιδεριά έπεσε πάνω του και του συνέθλιψε τη σπονδυλική στήλη.

Η τετραπληγία πάντως δεν τον απομάκρυνε από το γήπεδο αυτά τα 29 χρόνια που μεσολάβησαν με αποτέλεσμα ο Ξηροκώστας να αποτελέσει για τρεις δεκαετίας σημείο αναφοράς για την «κιτρινόμαυρη» κερκίδα.

Ο ίδιος κινήθηκε νομικά ζητώντας αποζημίωση για το ατύχημά του και το 2012 το δικαστήριο επιδίκασε τελεσίδικα αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ.

To «αντίο» της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ προέβη σε συλλυπητήρια ανάρτηση για τον θάνατο του Νίκου Ξηροκώστα.