Χαρδαλιάς για φωτιά στον Βαρνάβα: «Δεν είναι ώρα για λόγια, η μάχη συνεχίζεται»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η φωτιά που καίει στην Αττική είναι εξαιρετικά δύσκολη και επεσήμανε ότι οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες από το 112 και να συνεργάζονται με τις Αρχές.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται για τη φωτιά που κατακαίει στην Αττική παρευρέθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Περιφερειάρχης Αττικής αμέσως συμμετείχε στην σύσκεψη και επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Βαρνάβα, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε στο πεδίο, με το σύνολο του προσωπικού και των μέσων του να συνδράμει, όπου και όποτε ζητείται, άμεσα και με αποτελεσματικότητα. Η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Παραμένουμε άπαντες σε πλήρη επιφυλακή για την προστασία των πολιτών. Η συνεργασία μου τόσο με τα στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που έχουν την επιχειρησιακή ευθύνη, αλλά και προσωπικά με τον Βασίλη Κικίλια, όσο και με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, είναι στενή και διαρκής, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς και πρώτο και κύριο μέλημα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Επαναλαμβάνω την έκκληση όλοι να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του 112, ειδικά σε ό,τι αφορά στις εκκενώσεις. Το ευχαριστώ είναι λίγο για τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού μας Σώματος, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εθελοντών μας.

Δεν είναι ώρα για λόγια. Η μάχη συνεχίζεται. Το μέτωπο είναι δύσκολο. Τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχει εμπειρία. Είμαστε όλοι στο πεδίο. Και θα είμαστε για όσο χρειαστεί».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.