Άμεσα ήταν για μία ακόμα φορά τα αντανακλαστικά του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με το σύνολο του προσωπικού και των μέσων του να βρίσκονται στο πεδίο από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα.

Με προσωπική εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τα επιχειρησιακά στελέχη του Υπουργείου, διατέθηκαν σε χρόνο – ρεκόρ στο Πυροσβεστικό Σώμα όσες υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ζητήθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στο πεδίο, ενημερώνοντας διαρκώς τον Περιφερειάρχη για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Το απόγευμα, ο κ. Χαρδαλιάς επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι του σταδίου, ώστε να υποδεχτούν πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών που εκκενώνονται από την Πυροσβεστική.

Μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, οι χώροι του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν ανοιχτοί και σε ετοιμότητα για όσο διαρκέσουν οι υψηλοί δείκτες επικινδυνότητας για φωτιά στην Αττική, προσφέροντας προστασία και ανακούφιση στους πληγέντες. Η είσοδος γίνεται από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη 1, στο Μαρούσι, από την Πύλη Α, η οποία οδηγεί απευθείας στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο.