Ενεργά παραμένουν αρκετά μέτωπα από τη φωτιά στην Αττική, με σύννεφα καπνού να έχουν καλύψει μεγάλο κομμάτι του ουρανού της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το meteo, σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων γίνεται η μεταφορά του καπνού.

Η μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής στη βορειοανατολική Αττική αποτυπώνεται σε δορυφορική εικόνα από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11. Η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάται σε περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.

Στην δορυφορική εικόνα δε, είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.

Η ανακοίνωση του meteo

Η μεγάλη διασπορά του καπνού της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από εχθές το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική αποτυπώνεται στην παρακάτω δορυφορική εικόνα που λάβαμε και επεξεργαστήκαμε από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο METEOSAT-11. Η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάταται σε περισσότερα από 300 km. Στην δουροφορική εικόνα είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.