Φωτιά στην Αττική: Πρόγνωση του Meteo για ισχυρούς ανέμους έως το απόγευμα

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική κινούν ανεξέλεγκτα το πύρινο μέτωπο σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Διώνη και Νέα Πεντέλη - Ποιες ώρες θα κοπάσουν.

Βασική αιτία εξάπλωσης της φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και πλέον μαίνεται σε Καλλιτεχνούπολη, Διώνη, Μαραθώνα, Νέα Πεντέλη και Νέα Μάκρη είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική και φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν και το φαινόμενο των των κηλιδώσεων που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Δυστυχώς, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένονται έως τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας ριπές ανέμου που θα ξεπερνούν τα 70 – 80 km/h.

Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων (και των ριπών) αναμένεται από τις 18:00 – 19:00.

Η ενημέρωση του meteo: 

«Σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, η επόμενη ομάδα χαρτών παρουσιάζει την πρόγνωση για τις ριπές του ανέμου στην Αττική από το πρωί (09:00) της Δευτέρας 12 Αυγούστου έως το απόγευμα (18:00) της ίδιας ημέρας. Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται, από το πρωί (09:00) έως και το απόγευμα (18:00) Δευτέρας 12 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς (σημειώνεται με το κόκκινο πλαίσιο στους χάρτες) αναμένονται ριπές ανέμου που θα ξεπερνούν τα 70 – 80 km/h. Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων (και των ριπών) αναμένεται από τις 18:00 – 19:00 (θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση)».

Δείτε τους χάρτες: 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.