Φωτιά στην Αττική: Η αναζωπύρωση στον Διόνυσο απειλεί και την Κηφισιά

Τι είπε η δήμαρχος για την κατάσταση της φωτιάς στον Διόνυσο - Η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στην Αττική με περιοχές όπως τα Βριλήσσια και το Πάτημα Χαλανδρίου να έχουν εκκενωθεί.

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που καίει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, έχοντας διασχίσει όλο το βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής, σημειώθηκε στον Διόνυσο, επί της λεωφόρου Αιολίδος και Κωνσταντινουπόλεως.

Μέσω του ERT News η δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα έτσι ώστε «να μην απειλήσει κατοικίες και φτάσει μέχρι την Κηφισιά». Η κα Μαϊχόσογλου τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμη για ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Ο Διόνυσος είναι από τις περιοχές για τις οποίες η Πολιτική Προστασία είχε νωρίτερα ενεργοποιήσει το 112. Το τελευταίο εκ των σημάτων που είχε σταλεί καλούσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Θησέως προς την Κηφισιά.

Νέες εστίες εξαιτίας των ανέμων

Στις αναζωπυρώσεις και στις κηλιδώσεις που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όπως επεσήμανε «είναι συνεχόμενες, δημιουργούν διαρκώς νέες εστίες και εξαπλώνονται αστραπιαία, υποβοηθούμενες από τους πολύ ισχυρούς ανέμους».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.