Εκκενώθηκε το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» – Σε Παμμακάριστο και Σισμανόγλειο οι ασθενείς

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια

Πύρινος εφιάλτης δίχως τέλος στην Αττική μετά τη φωτιά που ξέσπασε αρχικά στον Βαρνάβα την Κυριακή το μεσημέρι και πλέον καίει όλο το βορειοανατολικό τμήμα.

Νωρίτερα, μήνυμα του 112 κάλεσε σε εκκένωση τους κατοίκους των Άνω Βριλησσίων, όπου πλέον δυστυχώς οι φλόγες έχουν μπει μέσα σε σπίτια.

Υπενθυμίζεται πως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και για το Πάτημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία οι κάτοικοι της περιοχής Κρασά των Άνω Βριλησσίων θα πρέπει να απομακρυνθούν και να κινηθούν είτε προς τα Κεντρικά Βριλήσσια είτε προς το Χαλάνδρι προκειμένου να προστατευτούν.

Εκκένωση του «Αμαλία Φλέμινγκ»

Στην εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» αναφέρθηκε σε ανάρτηση του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έγραψε στο X/Twitter του:

«Πριν λίγο ολοκληρώσαμε με απόλυτη ασφάλεια την εκκένωση του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια. 23 ασθενείς μεταφέρθηκαν, οι 20 στην «Παμμακάριστο» και οι 3 στο «Σισμανόγλειο». Θερμές ευχαριστίες στην Γενική Γραμματέα κ. Βιλδιρίδου, στην Διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Μπαλαούρα και στην Διοίκηση και στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια υπό εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες».

Η εξάπλωση της φωτιάς ανάγκασε της Αρχές να αποφασίσουν την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη ιδίως στο μέτωπο της Πεντέλης.

Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του στρατιωτικού νοσοκομείου 414.

Οι ασθενείς του «Αμαλία Φλέμινγκ» πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.