Η Τελετή Λήξης θα έχει άρωμα Χόλιγουντ – Τι φοβούνται οι διοργανωτές

Όλα έτοιμα για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 22:00 στο Παρίσι - Η σκυτάλη στο Λος Άντζελες για το 2028 - Τι φοβούνται οι διοργανωτές και κοιτούν ξανά και ξανά όσα ετοιμάζουν.

Αυλαία ρίχνουν σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Μετά από μια αμφιλεγόμενη τελετή έναρξης και δύο εβδομάδες με νίκες και ήττες, η τελετή λήξης θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου στο Stade de France, στο βόρειο προάστιο Saint-Denis και αναμένεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Κύρια χαρακτηριστικά: εικόνα, χορογραφία και ακροβατικά από μεγάλο ύψος και χωρίς δίχτυ ασφαλείας!

Οι 20.000 συντελεστές του αποψινού υπερθεάματος έκαναν ολονύχτιες πρόβες για μια ευφάνταστη τελετή με συγκινήσεις και όσο το δυνατόν λιγότερα απρόοπτα. Η τελετή θα έχει άρωμα Χόλιγουντ καθώς το Λος Άντζελες θα πάρει την σκυτάλη για το 2028.

Διασημότητες από το χώρο του τραγουδιού και της όπερας θα δώσουν τη δική τους παράσταση. Ένας χρυσός ταξιδευτής του διαστήματος, ο γάλλος πρωταθλητής του break dance Arthur Cadre, που θα έρθει στη γη από το διάστημα για να αναζητήσει ερείπια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής και η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην αποψινή τελετή λήξης.

Οι αθλητές θα παρελάσουν και η Ολυμπιακή σημαία θα παραδοθεί στους διοργανωτές του Λος Άντζελες. Η τραγουδίστρια Γκαμπρέλα Γουίλσον, γνωστή και ως H.E.R., πέντε φορές νικήτρια Grammy, αναμένεται να τραγουδήσει ζωντανά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στο πλαίσιο της παράδοσης της σημαίας.

Στην τελετή λήξης φαίνεται ότι θα είναι και ο Τομ Κρουζ -πληροφορία που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί- ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει «ταξιδεύοντας» με μοτοσυκλέτα από το Παρίσι στο Λος Άντζελες. Γάλλοι ακτιβιστές ωστόσο χαρακτηρίζουν «ντροπή» την πιθανή συμμετοχή του σταρ του Χόλιγουντ και «προσβολή στη μνήμη των θυμάτων των αιρέσεων». Το όνομα του Κρουζ συνδέεται με την Σαηεντολογία και στη Γαλλία λογίζεται ως αίρεση.

Η σημερινή παράσταση στην τελετή λήξης θα έχει την υπογραφή του Μπεν Γουίνστον, Βρετανού παραγωγού και σκηνοθέτη, ο οποίος στα 42 του χρόνια έχει ήδη λάβει 13 βραβεία Emmy.

Τα σενάρια που αναθεωρήθηκαν πολλές φορές

Ο εκτελεστικός διευθυντής της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε να αναθεωρήσει το αρχικό σενάριο «για πολλοστή φορά», μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα.

Ο Τιερί Ρεμπούλ παραδέχτηκε ότι τα οργισμένα σχόλια που προκάλεσε το άνοιγμα των Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων των απειλών θανάτου με στόχο τον ίδιο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Thomas Jolly, τον έκανε πιο προσεκτικό σχετικά με πιθανές παρερμηνείες της σημερινής τελετής στο Stade de France.

Ερωτηθείς σχετικά με τις απειλές θανάτου, ο Ρεμπούλ είπε ότι προσπάθησε να μην μιλήσει γι’ αυτό. «Πρέπει να ζήσεις με αυτό και να κάνεις καταγγελία, να δείξεις ότι δεν θα αφήσεις να σε πιέσουν ή να σε εκφοβίσουν» είπε για τις απειλές θανάτου. «Μας ανάγκασαν να πρέπει να δούμε πολλές φορές όλη την τελετή λήξης που ετοιμάζουμε για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πιθανή παρερμηνείας, ότι δεν μας αναγκάζουν να πούμε αυτό που δεν θέλουμε να πούμε» ανέφερε.

Η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» ζήτησε συγγνώμη από τους Χριστιανούς για όσα συμβολικά δρώμενα παρερμηνεύτηκαν θίγοντας την θρησκεία τους. Γάλλοι επίσκοποι αντέδρασαν για όσα «εξευτέλιζαν τον Χριστιανισμό» και ο θόρυβος κόπασε μόνον όταν ξεκαθαρίστηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Τομά Τζολί ότι όλα αυτά δεν αφορούσαν τον Μυστικό Δείπνο.

Τα ελληνικά μετάλλια

Πολύ καλή ήταν η παρουσία της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους αθλητές να φέρνουν στην Ελλάδα 8 μετάλλια και την ελληνική αποστολή να ισοφαρίζει τη συγκομιδή της Ατλάντα το 1996.

Τα οκτώ ελληνικά μετάλλια ήρθαν από τους:

  1. Μίλτο Τεντόγλου (χρυσό στο άλμα εις μήκος)
  2. Απόστολο Χρήστου (ασημένιο στα 100μ ύπτιο)
  3. Θοδωρή Τσελίδη (χάλκινο στο τζούντο)
  4. Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών)
  5. Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών)
  6. Λευτέρη Πετρούνια (χάλκινο στους κρίκους)
  7. Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στους κρίκους
  8. Νταουρέν Κουρουγκλίεβ (χάλκινο στην κατηγορία των 86 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.