Ολυμπιακοί Αγώνες, ΗΠΑ-Γαλλία 98-87: «Χρυσοί» και πάλι οι Αμερικανοί

Το επιθετικό ταλέντο των ΗΠΑ ήταν απλά ασταμάτητο για ακόμα μία φορά, με την Γαλλία να το παλεύει αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά τους Αμερικανούς, οι οποίοι πήραν το χρυσό μετάλλιο (87-98). Συγκλονιστικός Κάρι με 8/12 τρίποντα.

Με τρομερούς Μπούκερ, Κάρι, Τζέιμς και Ντουράντ, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίστοιχη της Γαλλίας, που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ρυθμό.

MVP ο Κάρι με 24 πόντους και 8/12 τρίποντα.

Ετσι οι Αμερικάνοι έκαναν πράξη αυτό που είχαν υποσχεθεί από την έναρξη της προετοιμασίας τους για την Ολυμπιάδα, ότι θα έρθουν και θα κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Ο Εντουαρντς έδωσε επίσης πολύτιμες βοήθειες από τον πάγκο.

Από την μεριά των οικοδεσποτών, οι Γουενμπανιάμα και Γιαμπουσέλε βρέθηκαν σε δαιμονιώδη κατάσταση, επιχειρώντας να πάρουν μόνοι τους το παιχνίδι, με τον Ντε Κολό να προσπαθεί να κατευθύνει μαεστρικά την επίθεση των «τρικολόρ» και τον Φουρνιέ να απειλεί κυρίως από μακρινή απόσταση.

Η Γαλλία είχε στο πρώτο μέρος 14/22 δίποντα, 3/16 τρίποντα, 4/6 βολές, 20 ριμπάουντ (14-6), 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη, 7 φάουλ και τον Γιαμπουσέλε στους 15 πόντους. Οι ΗΠΑ στο πρώτο ημίχρονο είχε 10/18 δίποντα, 9/20 τρίποντα, 2/2 βολές, 21 ριμπάουντ (16-5), 15 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 5 λάθη, 7 φάουλ και τον Μπούκερ στους 13 πόντους.

Τα… μαγικά του Γουενμπανιάμα βοήθησαν την Γαλλία να μειώσει την διαφορά, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν συντριπτική. Οι ΗΠΑ δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να πιέζονται.

Ο εκπληκτικός Κάρι ήταν πολύ εύστοχος και σφράγισε την νίκη στο τέλος με τέσσερα πάρα πολύ μεγάλα τρίποντα. Συνολικά είχε 8/12 και πραγματοποίησε εξωγήινη εμφάνιση. Δεν μας προκαλεί βέβαια εντύπωση, μιας και γνωρίζουμε ότι είναι ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου.

Η οικοδέσποινα Γαλλία το πάλεψε όσο πιο πολύ μπορούσε, αλλά η «Dream Team» ήταν ανίκητη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.