Επικίνδυνη αποστολή η συμμετοχή του Τομ Κρουζ στην τελετή λήξης

Γάλλοι ακτιβιστές εναντίον Tομ Κρουζ - Το όνομα του συνδέεται με την Σαηεντολογία και στη Γαλλία λογίζεται ως αίρεση.

Όλο το ενδιαφέρον στρέφεται πάντα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Για τους περισσότερους οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώνονται όταν σβήσουν τα φώτα στα πιο πολλά αθλήματα.

Την τελετή λήξης δεν τη θυμάται ποτέ κανείς, έχει εξελιχθεί σε μια συναυλία με μεγάλα ονόματα μεν, δίχως πολλές εκπλήξεις δε. Ο προϋπολογισμός για τη διεξαγωγή της είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με την τελετή έναρξης.

Βέβαια φέτος στο Παρίσι μετά την τελετή έναρξης που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, υπάρχει ανυπομονησία για το τι θα παρουσιάσει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στην τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στο Σταντ ντε Φραντς, όχι κατά μήκος του Σηκουάνα.

Ένα κομμάτι της τελετής ανήκει στην επόμενη οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι το Λος Άντζελες το 2028. Αυτό σημαίνει Χόλιγουντ για τον υπόλοιπο κόσμο και εκεί αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του ο Τομ Κρουζ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα τον δούμε να «αιωρείται» στο Σταντ ντε Φραντς, όχι βέβαια σε ζωντανή μετάδοση.

«Ντροπή» η συμμετοχή Κρουζ

Γάλλοι ακτιβιστές ωστόσο χαρακτηρίζουν «ντροπή» πιθανή συμμετοχή του σταρ του Χόλιγουντ και «προσβολή στη μνήμη των θυμάτων των αιρέσεων». Το όνομα του Κρουζ συνδέεται με την Σαηεντολογία και στη Γαλλία λογίζεται ως αίρεση.

Η Κατρίν Κατζ, πρώην Γαλλίδα δικαστής, ηγείται μιας οργάνωσης που υπερασπίζεται τα θύματα των αιρέσεων, δήλωσε στην εφημερίδα «Le Monde» πως «και μόνο που συζητάμε πιθανή συμμετοχή του είναι προσβολή για τα θύματα. Οι ακόλουθοι της Σαηεντολογίας βρίσκονται έξω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και προσπαθούν να προσηλυτίσουν νέους, μοιράζουν φυλλάδια και δεν τους σταματάει κανείς».

Η «εκκλησία της Σαηεντολογίας», όπως αποκαλείται, ιδρύθηκε τη δεκατία του 1950 από τον Αμερικανό συγγραφέα Ρον Χάμπαρντ. Ο Τομ Κρουζ και ο Τζον Τραβόλτα είναι δύο από τα διασημότερα μέλη της. Ένα κέντρο Σαηεντολογίας άνοιξε την άνοιξη στο Παρίσι σε απόσταση αναπνοής από το Σταντ ντε Φρανς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.